Workshop blenden 2023: 't Pomphuizeke in 't Foefke

Venster Acties

Workshop blenden 2023: 't Pomphuizeke in 't Foefke

Maak je eigen blend van lambieken onder begeleiding van een ervaren steker

Door De Gentse Biervereniging vzw

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op ma. 10 apr. 2023 10:00 CEST

Locatie

't Floere Foefke 3 Molenaarsstraat 9000 Gent Belgium

Over dit evenement

  • 6 uren
  • eTicket voor mobiel

Onder begeleiding van John Versyck, bezieler van brouwerij en stekerij 't Pomhuizeke en festivalverantwoordelijke van de Gentse Biervereniging vzw, kan je op paasmaandag in het illustere café 't Floeren Foefke lambieken proeven en blenden.

Kostprijs is 30 euro: Betaling ter plaatse cash of digitaal

Wat is inbegrepen?

  • De noodzakelijke proevertjes om te kunnen bepalen hoe jouw blend moet smaken
  • 1,5l van je eigen blend te verdelen naar keus in 75cl en/of 37,5 CL flessen (volgens voorradigheid)
  • Een drankbon voor een consumptie in 't Floeren Foefke

Brouwerij en Geuzestekerij 't Pomphuizeke

Een kleine voorstelling van Brouwerij en Geuzestekerij 't Pomphuizeke:

Het is allemaal begonnen in september 2012.

Waarom geuze?

Heel simpel, geuze is voor John Versyck een ware passie. Deze bierstijl dronk hij voor het eerst als 17-jarige en hij was en onmiddellijk verkocht. De aantrekkingskracht van vooral de smaken die zo kenmerkend zijn bij lambiek bieren en de vaststelling dat het een 100 % natuurlijk product is, konden hem meest bekoren.

Hoe kwam John er bij om zelf te blenden en te steken?

John: "Ik zat toen al in de Gentse biervereniging en ik kwam met veel mensen in contact die zelf brouwden. Het was op dat moment dat ik bij me zelf zei waarom zou ik niet eens mijn eigen geuze blenden en ik heb dan de koe bij de horens gevat en ben er voor gegaan. Ik ben naar een blendworkshop geweest bij Oud Beersel de vzw en 3 maand later heb ik dan mijn eerste blends gemaakt."

En dan?

2 jaar later had John de opportuniteit om zijn bieren voor te stellen in Amsterdam tijdens het gerenommeerde festival Carnivale Brettanomyces waar de hobbybrouwers en blenders elkaar en het publiek verrassen met eigen brouwsels en blends. Dat was meteen op velerlei vlak een succes.

John experimenteert graag met andere bieren. Zo heeft hij met succes een blend gemaakt met Noir de Dottignies van Brouwerij De Ranke. (spijtig dat die op is). John heeft ook met koffiebonen en citroenen gewerkt en zeer geslaagde geuze gemaakt. Hij werkt graag met lambieken van Lindemans, De Troch & Girardin,

Onlangs is hij zelf aan het brouwen geslagen.

John hoopt in de komende jaren zijn uit de hand lopende hobby 't Pomphuizeke officieel te kunnen uitbouwen tot een erkende brouwerij en stekerij.

Over de organisator

Georganiseerd door
De Gentse Biervereniging vzw

Sedert 28 augustus 2009 is de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad Gent een bierproeversvereniging rijk: Op die datum werd een eerste openingsactiviteit georganiseerd, een bierdegustatie in het bekende Gentse biercafé “Het Waterhuis aan de Bierkant”.
We organiseren een 10-tal activiteiten per jaar zoals degustatieavonden, blindproeverijen, avonden rond “bierige” evenementen (eventueel met gastspreker) en brouwerijbezoeken. Eind augustus organiseren we een eigen bierfestival. Naast de organisatie van eigen activiteiten staan ook bezoeken aan andere bierfestivals regelmatig op de agenda

De Gentse Biervereniging is een waarnemend lid van de nationale bierproeversvereniging “VZW Zythos” dat op zichzelf lid van de Europese BierConsumenten Unie. De Gentse Biervereniging streeft dezelfde doelstellingen als Zythos na, weliswaar op kleinere schaal, door plaatselijke acties. Geïnteresserden krijgen de keuze om zich enkel lid te maken van De Gentse Biervereniging Vzw (aan 10€/jaar) en/of van de nationale vereniging Zythos met verschillende eigen ledenvoordelen en een abonnement op het tijdschrift De Zytholoog (aan 20€/jaar). Als je de beide lidmaatschappen combineert kost het je m.a.w. 30€/jaar.