Gratis

WAWWA - Tankexpo level 1 - Eén voor allen, allen voor één

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Tank

Burg 4

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Groepsexpo gecureerd door Tank-resident Florien Allemeersch met kunstenaars die een atelier hebben op verdieping 1 van De Tank.

Over dit evenement

  • Groepsexpo gecureerd door Tank-resident Florien Allemeersch
  • Met kunstenaars die een atelier hebben op verdieping 1 van De Tank
  • Een expo over individualiteit en identiteit van artiesten in lockdowntijden

Curator Florien Allemeersch:

“Hier zitten we dan, op de eerste verdieping, in onze eigen creatieve bubbel. De confrontatie met ‘het ik’ was de afgelopen tijd onvermijdelijk. Wie ben ik als individu? Wat is mijn verantwoordelijkheid? Wie ben ik voor de ander? Vechten we elk afzonderlijk voor het groter geheel? Maar wat als de ander iets anders gelooft?”

Deze expo vertrekt vanuit de ervaringen van de Tank-residenten op de eerste verdieping tijdens de lockdown. Ze kregen geen toegang tot contact of wisselwerking met anderen. Thema’s als eenzaamheid, zelfreflectie, identiteit, individualiteit en onmacht schemeren door in het werk dat ze maakten.

Met werk van onder meer:

Tilde Morlion, Raven Lamoot, Peterjan Blondeel, Marie vandewiele en Nina de Wasch

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

LEVEL 1

Met 34 betaalbare atelierruimtes was De Tank tijdens coronatijden een toevluchtsoord voor meer dan 40 (veelal jonge) kunstenaars. Ze konden er blijven werken, creëren, experimenteren, elk in hun eigen atelier. Met deze reeks expo’s ontstaat er dialoog tussen de Tank-residenten, iets wat niet mogelijk was tijdens de lockdown(s).

De ‘Level-tankexpo’s’ vertalen de 3 verdiepingen van De Tank naar 3 expo’s, telkens gecureerd door een artiest die een atelier heeft op de respectieve verdieping.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Wat is WAWWA?

Voluit: We Are What We Are.

Dat is een initiatief gedragen en georganiseerd door De Tank-residenten. Het is de bedoeling om een maandelijks event te organiseren in de tentoonstellingsruimte van De Tank.

Elk event zal inhoudelijk gedragen zijn door, of komt tot stand vanuit de vraag of de interesses van de residenten. De uitwerking ervan kan zowel resulteren in een expo, performance, lezing, workshop, etc en is ook toegankelijk voor niet-residenten.

Meer info over De Tank op www.detank.be

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Tank

Burg 4

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen