49,95 €

Meerdere data

Wat Is Een Zinvol Leven?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The School of Life

2 Muntstraat

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Te openlijk of te intens nadenken over de zin van het leven kan een noodlottig en zelfs wat raar tijdverdrijf lijken. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat wij stervelingen zoiets overpeinzen en zelfs denken dat het ons iets kan brengen?

In werkelijkheid is het een top-onderwerp voor iedereen: stilstaan bij wat we doen en wie we zijn, en ons afvragen wat een zinvol bestaan eigenlijk is. Het kan simpel gestructureerd zijn, persoonlijk, bruikbaar, aantrekkelijk en vertrouwd. Het lijkt op een gelukkig leven, maar is op sommige belangrijke punten volstrekt iets anders.

De klas De Zin Van Het Leven

gidst je langs alle ingrediënten voor een zinvol leven:

  • een zinvol leven is gebaseerd op, en oefent je in allerlei bekwaamheden; deze hebben vaak te maken met tederheid, zorg, verbinding, zelfkennis, sympathie, intelligentie en creativiteit.
  • terwijl plezier hebben zichzelf bijna altijd onmiddellijk manifesteert, zijn onze voorkeuren wat zingeving betreft moeilijker te bereiken.

We kunnen niet op anderen vertrouwen om te bepalen wat zingeving voor onszelf betekent. De vraag wat je leven zinvol maakt moet je dus zelf beantwoorden, zelfs als onze conclusies niet echt persoonlijk zijn. Wat we een existentiële crisis noemen zijn meestal andermans meningen over wat betekenisvol voor ons zou moeten zijn die flink in botsing komen met onze eigen voorkeuren en interesses. Ons doel is dan ook door middel van ervaring en introspectie uitzoeken wat in onze ogen telt en betekenisvol is.

Deze klas toont aan dat het najagen van een betekenisvol leven niet langer een donquichotachtige onmogelijkheid is, maar iets is waar we allemaal in kunnen slagen.

De Docent

Frank D'hanis is filosoof, journalist en japanoloog. Zijn columns en opiniestukken werden gepubliceerd in Knack, De Morgen en De Standaard en in 2014 publiceerde hij 'Lallend Vlees', zijn eerste roman. Momenteel werkt hij aan een tweede roman en aan een muzikaal hoorspel over een overheidsambtenaar wiens stylo kapot gaat. Hij studeerde in Japan, heeft een liefde-haat-verhouding met karaoke en klassiek Chinese wijsgeren, is een verwoed vechtsporter en is verliefd op Tokyo, waar hij een tijd woonde.

Programma

18.30 Welkom & kennismaking
19.00 Begin van de klas
20.00 Pauze
21.30 Einde van de klas

Locatie

The School of Life Antwerpen
Munthof, Muntstraat 2
B-2000 Antwerpen

Ons Café

Wie niet kan denken op een hongerige maag, kan vóór de klas in ons café genieten van een heerlijke dagschotel of een gezonde snack.

Delen met vrienden

Locatie

The School of Life

2 Muntstraat

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen