40 € – 55 €

Waerbeke Conferentie 2021 • van code rood naar vitale zone

Venster Acties en details

40 € – 55 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Helix

Hoogvorst 2

9506 Grimminge

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
waarom kiezen voor een integrale gebiedsgerichte aanpak nu het water ons aan de lippen staat?

Over dit evenement

Wanneer we stil worden te midden van de storm van grote maatschappelijke uitdagingen, groeit het besef van de onlosmakelijke samenhang van alles wat ons omringt. De nefaste gevolgen van onze disconnectie met de leefomgeving worden met de dag meer zichtbaar en voelbaar. Hoe herstellen we de verstoorde relatie met de natuur en de gemeenschap?

Het Nederlandse Vital Zone Instituut onderzoekt hoe er gebiedsgericht kan worden ingezet op gezond samenleven naar het voorbeeld van blue zones zoals Sardinië, Ikaria en Okinawa waar uitzonderlijk veel gelukkige honderdjarigen leven. Zes ingrediënten zijn van belang voor een vitale zone: gezonde omgeving, goede voeding, beweging, zin, werk en bestaanszekerheid, erbij horen en wonen.

De Waerbeke Conferentie 2021 richt zich tot iedereen die zich inzet voor natuur, gezondheid, welzijn, zingeving, participatie, lokale veerkracht en (boven)lokaal beleid. De trefdag wil de basis leggen voor nieuwe ideeën en verbindingen en een stimulans zijn voor concrete initiatieven overal in Vlaanderen.

Annemieke Wiercx is sociaal wetenschapper en helpt mensen en organisaties in het ontwikkelen van een gezonde relatie met de eigen leef- en werkomgeving. Ze begeleidde verander- en transitieprocessen in binnen- en buitenland, alsook natuurretraites. Als mede-oprichter van Stichting Vital Zone Instituut zet ze haar betrokkenheid, compassie en liefde voor de natuur in om een wereld vol vitale zones mogelijk te maken.

PROGRAMMA

12u00 - 13u30: netwerkmoment met vegetarische lunch

13u30 - 16u30: inspirerend en ervaringsgericht namiddagprogramma

Annemieke Wiercx vertelt over de ervaringen van het Vital Zone Instituut met het initiëren van vitale zones in Eindhoven en Oss, maar ook in een zorgorganisatie en een ecodorp. Zij helpt ons op een interactieve manier te ontdekken wat het model van vitale zones voor ieders leefomgeving kan betekenen.

16u30 - 17u30: slotwoord en aansluitend drink

DEELNAMEPRIJS

particulieren/non-profit: € 40,00

zelfstandigen/bedrijven: € 55,00

Schrijf je vandaag nog in!

LOCATIE

We treffen elkaar in De Helix, waar 's ochtends de 20ste verjaardag van het eerste officieel erkende stiltegebied van Vlaanderen feestelijk werd opgeluisterd en bedacht met een award van Quiet Parks International.

BEREIKBAARHEID

- Trein + Blue-bike: Er zijn Blue-bikes beschikbaar aan het station van Geraardsbergen voor een fietstocht van ongeveer 20 min. tot aan De Helix.

- Trein + pendelbus: We voorzien een gratis pendelbus tussen station Geraardsbergen en De Helix. Meer info over hoe je je daarvoor aanmeldt, volgt in een mail die je ontvangt enkele dagen vóór de conferentie.

- Auto: De Helix is makkelijk bereikbaar met eigen vervoer en beschikt over een ruime parking.

De conferentie komt tot stand met de medewerking van alle Regionale Landschappen in Vlaanderen.

www.waerbeke.org/conferentie

www.waerbeke.be

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Helix

Hoogvorst 2

9506 Grimminge

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Waerbeke

Organisator van Waerbeke Conferentie 2021 • van code rood naar vitale zone

Waerbeke stelt stilte, rust en ruimte als maatschappelijke kwestie aan de orde. Als sociaal-culturele beweging sensibiliseert zij overheid, middenveld, bedrijven… en het ruime publiek. — meer info: www.waerbeke.be

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen