12 €

Voorstelling ‘Praktijkgids Werkbaar Werk’

Venster Acties en details

12 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Voorstelling ‘Praktijkgids Werkbaar Werk’ met Hilde Clement en Joan De Winne

Over dit evenement


		Afbeelding van Voorstelling ‘Praktijkgids Werkbaar Werk’

Voorstelling ‘Praktijkgids Werkbaar Werk’

Wat gaan we precies doen of waarover gaat het precies.

Het boek ‘Praktijkgids Werkbaar Werk’ wordt door David Ducheyne, voormalige HR van Securex, omschreven als een compagnon de route voor iedere leidinggevende of projectmanager. Hij of zij kan het gebruiken een soort Zwitsers zakmes. Enerzijds om meer zelfinzicht te verkrijgen en anderzijds om allerhande situaties die zich op de werkvloer kunnen voordoen beter te begrijpen en er op een gepaste manier op in te spelen. Bovendien krijg je ook een beproefde methode om nieuwe gewoontes aan te leren.

Hoe gaan we dat doen. M.a.w. welke werkvorm wordt er gebruikt

Na een korte uiteenzetting om de inhoud van het boek te duiden, tonen we met enkele voorbeelden uit de praktijk aan hoe je de inhoud van het boek operationaliseert. Daarna kan er ruim ingegaan worden op vragen van de deelnemers.

Wat is het doel? Wat gaan we leren?

Het doel is om deelnemers bewust te maken dat leidinggevenden de sleutel in handen hebben om werk werkbaarder te maken voor zichzelf en hun medewerkers. Met als gevolg een psychisch veilige en motiverende werkomgeving met betere bedrijfsresultaten zonder bijkomende financiële implicaties voor de organisatie/het bedrijf.


		Afbeelding van Voorstelling ‘Praktijkgids Werkbaar Werk’

Hilde Clement is sociaal werker. Zij heeft 12 jaar ervaring als leidinggevende bij Familiezorg Oost-Vlaanderen en was tot september 2018 als docente verbonden aan de Arteveldehogeschool Gent. Zij is een geschoold systeem- en contextueel psychotherapeute erkend door de Belgische Vereniging Relatietherapie Gezinstherapie en Systeeminterventie (BVRGS). Als trainer/facilitator/coach bij het ‘Centrum voor Leiderschapsontwikkeling - Vision 4 Dynamics’ maakt zij de vertaalslag van de communicatietheorieën naar de dagdagelijkse praktijk van het omgaan met mensen. Zij is coauteur van het ‘EHBBO zakboekje’ (2018) dat het resultaat is van een tweejarig onderzoek door de Arteveldehogeschool-Gent. In dit boek met praktisch uitvoerbare handvatten wordt de verbinding gelegd tussen alle actoren betrokken bij de burn-out problematiek om het wederzijds begrip te vergroten zodat het welzijn op het werk verhoogt en werk werkbaar blijft voor iedereen.


		Afbeelding van Voorstelling ‘Praktijkgids Werkbaar Werk’

Joan De Winne is Commissaris o.r. van de Belgische Federale Politie. Hij was diensthoofd van het slachtofferidentificatie team DVI. Nu werkt hij als trainer/facilitator/coach in het ‘Centrum voor Leiderschapsontwikkeling – Vision 4 Dynamics’ waarbij ‘praktijkgerichtheid en evidence based doen wat werkt’ zijn leidmotief is. Als consulent is hij ook verbonden aan het ‘Barret Values Centre’ en aan het ‘Happiness & well-being at work’ project van de New Economic Foundation – London. Hij is coauteur van het boek ‘Ze maken ons kapot, meneer!’ (Pumbo 2016) over de rol die leidinggevenden kunnen spelen bij de proactieve aanpak van burn-out.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Brussels Coach Café

Organisator van Voorstelling ‘Praktijkgids Werkbaar Werk’

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen