73,79 € – 104,99 €

VOCAP Themareeks Strategisch talent Management | Deel 2: Consultancy Sessie

Venster Acties en details

Vanaf 73,79 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Tweede sessie in de VOCAP themareeks Strategisch talent Management.

Over dit evenement

Deel 1: Talent in Ontwikkeling (Individuele groei, duurzame organisatieontwikkeling, kennisproductiviteit, vernieuwing en verandering). Met Nina Timmermans (Kessels & Smit).

Vanuit haar expertise als docent en consultant reikt Nina ons verschillende technieken en tools rond talentontwikkeling aan. Nadat ze met ons heeft gedeeld hoe zij naar talent kijkt, vertelt ze over een aantal vragen van organisaties waarbij Nina ondersteunde. Vanuit deze casuïstiek deelt ze praktische en wetenschappelijke inzichten. Tot slot gaat iedereen aan de slag en laat Nina ons zelf ondervinden wat de effecten zijn van aandacht voor talent ontwikkeling.

Over Nina Timmermans:

Als arbeids- en organisatiepsycholoog ondersteunt Nina Timmermans mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en organisaties bij het bouwen van krachtige relaties. Dit doet zij door op zoek te gaan naar persoonlijke energie en die uit te bouwen. Het werken met talenten zorgt volgens Nina vaak voor een nieuwe opening in gesprekken, het helpt om kwaliteiten te zien én te benutten. Als adviseur is Nina verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company. Zij heeft de afgelopen jaren binnen veel organisaties gewerkt rond talent vraagstukken en deelt met veel plezier een aantal voorbeelden. Nina deed samen met Tilburg University een aantal jaar geleden ook een onderzoek naar het effect van een interventie rondom sterke punten (talenten). Nina gelooft dat verschillen tussen mensen een interessant vertrekpunt bieden om te onderzoeken hoe je samen werkt aan resultaten en betekenis.

Deel 2: Verschillende percepties op Talent Management Praktijken. Met Anand van Zelderen (KU Leuven)

Hoe benader je het beste een exclusief Talent Management beleid en waarborg je tegelijkertijd positieve uitkomsten voor de gehele organisatie en personeel? Hoe houd je rekening met de noden en verlangens van de werknemers die (niet) betrokken worden bij Talent Management? Hoe kijken managers naar Talent Management en zijn hun verwachtingen omtrent personeelsreacties in lijn met de daadwerkelijke uitkomsten? Welke specifieke aspecten van een talentenprogramma beïnvloeden de reacties van werknemers het meest? Anand doet dit uit de doeken in zijn workshop, gestaafd op zijn PhD onderzoek. In deze workshop zullen eerst de problemen waarmee managers worstelen in het ontwikkelen van hun talentenprogramma’s, en de uitdaging voor onderzoekers om ethisch en nauwkeurig onderzoek te doen binnen dit onderwerp, kort besproken worden. Verder zullen vier verschillende studies in detail behandeld worden, en de implicaties voor de praktijk toegelicht worden. Tot slot zal Anand jullie kort informeren hoe innovatieve onderzoeksmethoden, zoals Virtual Reality, benut kunnen worden om meer inzichten te verkrijgen over de werking en de impact van talentmanagementpraktijken.

Over Anand van Zelderen:

Anand van Zelderen is een PhD student aan de KU Leuven, Faculteit van Economie en Bedrijfskunde. Gefinancierd door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO – Aspirant), zijn doctoraatsonderzoek richt zich op Talentm Management Praktijken en hoe werknemers, zowel talenten als niet-talenten, hierop reageren. Anand is verder bijzonder geïnteresseerd in Virtual Reality (VR) en het gebruik hiervan voor wetenschappelijk onderzoek. Momenteel loopt er een project om fictieve organisaties in ‘virtual space’ na te bootsen waarbinnen virtuele experimenten uitgevoerd kunnen worden die niet of moeilijk mogelijk zijn uit te voeren binnen een echte organisatie. Om zijn doel te bereiken heeft hij nauw samengewerkt met VR specialisten in Calgary, Canada, tijdens zijn bezoek aan de universiteit daar. Tot slot hebben zijn onderzoeksuitkomsten veel belangstelling ontvangen vanuit het bedrijfsleven, wat er o.a. toe heeft gevolgd dat hij is uitgenodigd als een hoofdspreker bij een nationale conferentie voor HR managers in Vlaanderen.

Prijsoverzicht Consultancy Sessie:

  • Lid VOCAP / Lid APTO / studenten: gratis
  • Lid PMC / VOV / VVKP / VVSP / BAPS / UPPCF: €73,79
  • Niet leden: €104,99

Lid worden bij VOCAP?

https://www.vocap.info/

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator VOCAP vzw

Organisator van VOCAP Themareeks Strategisch talent Management | Deel 2: Consultancy Sessie

VOCAP richt zich tot psychologen en alle professionals die te maken hebben met de organisatorische en menselijke kant van de onderneming.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen