Gratis

Vertelfeest 'In de Wolken'

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Provinciaal Groendomein Rivierenhof

246 Turnhoutsebaan

2100 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Grote oogjes en rode oortjes op het tweejaarlijkse vertelfeest aan het Sprookjeshuis.

Over dit evenement

In de wolken met het Sprookjeshuis Rivierenhof

Gratis evenement voor iedereen tussen 4 en 104 jaar

Op zondagnamiddag 19 september 2021 is het opnieuw feest in het Rivierenhof! Het Sprookjeshuis Rivierenhof nodigt een bonte bende vertellers, woordtovenaars en muzikanten uit. Tussen de bomen rond het Sprookjeshuis brengen ze de wilde, onbegrensde wereld van de verbeelding tot leven. Kom dus zeker eens kijken en luisteren, het feest is gratis en begint om 13 uur. Afsluiten doen we met een prachtige vliegershow. Reserveer snel!

Feest van de verbeelding

Op de weide bij het Sprookjeshuis staat op 19 september 2021 een podium waarop de beste vertellers het publiek vermaken met wonderlijke verhalen. Niels Brandaan, Tom Van Outryve en muzikant Stijn Bastyn, Fred Versonnen, Katelijne Billet, Mia Verbeelen en Tine Vandenbussche zijn alvast van de partij.

De voorstellingen zijn verdeeld over 4 tijdssloten van elk drie kwartier. Per tijdsslot kunnen toeschouwers in veilige omstandigheden het vertelfeest bijwonen. Omdat de plaatsen beperkt zijn, moet je vooraf online reserveren. Heb je gereserveerd maar kom je niet? Geef een ander de kans om deel te nemen! Je kan tickets heel eenvoudig online annuleren (restitueren).

Kom je verkleed als sprookjesfiguur of natuurwezen? Dan wordt het feest vast dubbel zo leuk! Het vertelfeest richt zich op gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, maar ook volwassenen kunnen er voluit het hart ophalen aan verhalen.

Het vertelfeest ‘In de wolken’ wordt prachtig, zorg dat je erbij bent!

Je wordt verwacht:

• op zondag 19 september 2021 van 13 tot 18u per tijdsslot

• omgeving Sprookjeshuis Rivierenhof, dicht bij de Parkweg (omgeving van kasteel Rivierenhof) in 2100 Antwerpen Deurne

• gratis!

• rolstoeltoegankelijk

• vooraf inschrijven noodzakelijk: reserveer je plaats(en) en tijdslot

• volledig programma: www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

Het Sprookjeshuis Rivierenhof … al 42 jaar leverancier van onuitwisbare jeugdherinneringen

Het Sprookjeshuis in het Rivierenhof in Deurne is een uniek concept van de provincie Antwerpen. Er werken drie professionele vertellers in halftijds dienstverband en drie vertellers op freelance basis.

Iedere weekdag vinden er twee vertelsessies plaats voor kinderen van 1ste en 2de leerjaar.

Kinderen van 3de en 4de leerjaar krijgen een workshop waarin zij zelf een verhaal leren verzinnen en vertellen. Iedere week luisteren 180 schoolkinderen naar een vertelprogramma van twee uur. Ieder schooljaar hebben 4600 kinderen tussen 6 en 8 jaar een unieke ervaring met vertelde sprookjes en verhalen.

Op zondag kunnen kinderen vanaf 6 jaar, in familie- of groepsverband naar een vertelling ‘Sprookjes op Zondag’. Op jaarbasis bieden vertellers en freelance vertellers zo duizend bezoekers een onvergetelijke zondagnamiddag.

Tweejaarlijks organiseert het Sprookjeshuis op de 3de zondag in september een gratis, kleurrijk en gevarieerd vertelfeest voor een publiek van 4 tot 104 jaar.

Europees netwerk

Het Sprookjeshuis Rivierenhof is aangesloten bij FEST (Federation for European Storytelling), een erkend Europees Netwerk.

Vertelfeest met milieuzorgkwaliteitslabel

De PGRA (Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen), organisator van het vertelfeest ‘In de wolken’, is sinds september 2011 houder van het ISO-14001 label. Dit milieuzorgkwaliteitslabel omtrent duurzame, ecologische bedrijfsvoering vertaalt zich niet alleen in bijvoorbeeld het beperken van drukwerk, doordacht aankoopbeleid of het organiseren van afvalbeheer, het komt ook tot uiting in de thema’s en klemtonen bij activiteiten en de duurzaamheidscriteria die worden gehanteerd. Als bezoeker merkt u de ISO 14001-reflex waarschijnlijk vooral op door de bewuste keuze voor een streekgebonden, biologisch of fairtrade productenaanbod, de extra aandacht voor milieuvriendelijke verplaatsingen (fietsenstalling), gratis toiletten, de afvalarme catering, enz.

Wanneer en waar:

Zondag 19 september 2021 van 13u tot 18u op het vertelfeestterrein omgeving Sprookjeshuis Rivierenhof, bereikbaar via Turnhoutsebaan 242-244-246 in 2100 Antwerpen Deurne.

Deelnemen:

Gratis! Reservatie noodzakelijk .

Kom verkleed, dat is dubbel leuk.

Programma:

Het programma vind je op www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof

Meer info:

Via E educatie.antwerpen@provincieantwerpen.be en T 03 327 35 00

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Provinciaal Groendomein Rivierenhof

246 Turnhoutsebaan

2100 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Rivierenhof

Organisator van Vertelfeest 'In de Wolken'

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen