(VERPLAATST naar september )Cursus desembrood voor gevorderen
Evenementdetails
Over dit evenement
Opgelet: omwille van COVID-19 gaan er geen cursussen door in augustus. Interesse in dze cursus? Mail naar floortje@graan.info en informeer naar de data in de toekomst.
Je hebt een basiscursus desem gevolgd, je bent een ervaren thuisbakker of je volgde reeds een klassieke bakkersopleiding?
In deze tweedaagse cursus voor gevorderden maak je kennis met hoog-gehydrateerde degen, bakken met poolish en de werking van verschillende graansoorten zoals rogge. Je leert temperaturen en recepten berekenen, verschillende voordegen maken, hoog-gehydradeerde degen opbollen en de degen insnijden.
De cursus gaat door in een kleine groep. Tijdens de tweedaagse staan we stil bij de individuele vragen van de cursisten.
Je gaat naar huis met
- De eigen creaties die we samen in de ROFCO (Belgische steenoven) bakken
- Een desem starter
- Recepten en en notities
- Een certificaat
- Een zakje bloem en meel
- Een corn (deegschraper)
Verloop van de cursus
- De cursus duurt 1,5 dagen.
- Dag 1: het bereiden van verschillende degen (van 9.30u tot 15u)
- Halve dag 2: het afbakken van de broden. (van 9.30u tot 13u)
- Op dag 1 voorzien we een lunch en een snack. Bij dag twee een snack
Prijs?
De cursus kost 150 euro. Inclusief dranken, maaltijd en snacks.