Vernat De Stad • #3 Hoe kan blauw op straat mensen samenbrengen?

Actions and Detail Panel

On Sale May 23 at 1:30 AM
Remind me

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Online event

Event description
Hoe kan blauw op straat mensen samenbrengen? Op deze avond in de reeks laten we ons inspireren door een denker, doener en dromer.

About this event

Vernat De Stad #3: Hoe kan blauw op straat mensen samenbrengen?

Water in de straat kan op veel verschillende manieren geïntegreerd worden. Het kan ook een belangrijke sociale functie opnemen. Welke functies? Hoe pakken we dit op een democratische manier aan?

Sprekers

• Boud Verbeiren (Brusseau). Het project Brusseau nodigt bewoners uit om samen met onderzoekers en spelers op het terrein een diagnose te stellen en inrichtingsvoorstellen te doen om de overstromingsrisico’s in Brussel te beperken.

• Sarie Van der Aa (GroenLAB). GroenLAB helpt burgers en organisaties om een buurt, de speelplaats of een zorginstelling om te toveren tot een groene ruimte vol leven, end at op een ecologische manier - van advies over ontwerp, inrichting en beplanting tot beheerplan.

• B-architecturen. B-architecten ontvingen recent het BWMSTR Label 024 voor hun project 'Nieuwe Bronnen van Ontmoeten in de Stad'. Zij ambiëren via ontwerpend onderzoek een nieuwe, geïntegreerde stedelijke ontmoetingsruimte te scheppen, waar buurtbewoners informeel kunnen samenkomen. Als proefproject willen ze een cocreatief traject met de buurt van hun werkplek in Borgerhout lopen, om samen op zoek te gaan naar de perfecte nieuwe ‘bron van ontmoeten’.

Praktisch

Volg de livestream op de Facebookpagina van Stadsform, met of zonder Facebook-account.

Vernat De Stad

Deze serie brengt inspirerende ‘denkers’, ‘doeners’ en ‘dromers’ samen rond specifieke water-topics. Zo brengen theorie en praktijk bij elkaar en brengen burgers en overheden voorbij koudwatervrees in de transitie naar de groen-blauwe stad. De centrale vraag doorheen deze gesprekken is steeds ‘wat kan water voor de stad betekenen?’.

Vernat De Stad is een serie van Stadsform en Waterland; een doe- en denktank die zich inzet voor gezonde waterstructuren in de stad. Waterland gaat voor een land waar het water vrij kan stromen en waar de bodem terug een spons kan zijn. Waterland droomt van vergroende natuurlijke waterlopen die mens en natuur samenbrengen.

Meer Stadsformavonden op www.stadsform.be

Share with friends

Date and time

Location

Online event

Save This Event

Event Saved