Trauma-sensitieve yoga voor meer lichaamspositiviteit

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
In deze 6-delige yoga serie voor meer lichaamspositiviteit (body positivity) verkennen én vieren we ons lichaam in al haar diversiteit.

Over dit evenement

Trauma-sensitieve yoga voor meer lichaamspositiviteit

Overal om ons heen vinden we beelden en berichten over hoe het ‘ideale’ vrouwenlichaam eruit zou moeten zien. Vaak worden we als we jonger zijn ook niet actief gestimuleerd om ons thuis te voelen in het eigen lichaam of om zelfs van ons lichaam te houden! Het creëren van een neutraal of positief lichaamsbeeld kan voor sommigen dus best een opgave zijn.

Onrealistische verwachtingen en idealen, of ze nu van buitenaf komen of vanuit onszelf, maken het lastig om een gezonde, positieve relatie met het lichaam te hebben. Gevoelens, gedachten en gedrag dat in verband staat met hoe je je voelt over je lichaam kunnen echter een grote invloed hebben op je mentale en sociale welzijn en ook op hoe je voor jezelf ziet en behandelt. Onzekerheid, een laag zelfbeeld angst en depressiviteit kunnen het resultaat zijn van een moeilijke relatie met je lichaam.

In deze 6-delige yoga serie voor meer lichaamspositiviteit (body positivity) verkennen én vieren we ons lichaam in al haar diversiteit. Haar kracht, kunnen, voelen en intuïtie zijn allemaal topics die aan bod zullen komen. Doorheen de serie zal ook thema's zoals zelfvertrouwen en zelfzorg centraal staan.

Voor sommige vrouwen zal het gaan over het vinden van net wat meer gemak en comfort in haar lichaam, terwijl voor anderen misschien het accepteren en respecteren van haar lichaam op de voorgrond staat. Wat het ook is, deze serie zal je begeleiden bij het maken van een reis in het lichaam, met een nadruk op hoe we ons voelen en verhouden ten opzichte van het lichaam. Of je voornemen nu is om wat minder negatief, wat neutraler, of daadwerkelijk positiever te zijn over je lichaam, iedereen is welkom. Alle vrouwen en alle lichamen zijn welkom, ongeacht vorm, grootte, kunde, leeftijd, yoga ervaring, noem het maar op!

Trauma sensitieve yoga is, bovendien, óók voor iedereen: of je nu wel eens een ingrijpende levensgebeurtenis meegemaakt, groot of klein, of niet, trauma sensitieve yoga helpt bij het bevrienden van je lichaam. Gebaseerd op kennis rond hoe het stresssysteem je lichaamsfuncties beïnvloedt en hoe je lichaam opnieuw plek van veiligheid en zelfacceptatie kan zijn, is trauma sensitieve yoga aangeraden voor iedereen die zich meer thuis in haar lichaam wilt voelen. De yoga stijl is een combinatie van slow flow, hatha en restoratieve yoga vormen. Bovenal gaan we proberen samen in beweging te komen en plezier met en aan ons lichaam te beleven!

De sessies volgen een vaste structuur die bestaat uit meditatie, yoga vormen, relaxatie en ruimte voor interactie en het delen van ervaringen of gedachten. Iedere sessie heeft een specifiek thema, dat kort zal worden ingeleid bij de start van de sessie. Soms starten we met een kort interactief moment, en andere keren beginnen we meteen met een meditatie die je uitnodigt om te gronden en vertragen. Je bent heel welkom om je observaties uit de meditatie te delen in de groep, maar dat hoeft zeker niet. Na een kort moment voor discussie is er een rustige en ritmische warm-up, gevolgd door een verscheidenheid aan yogavormen (staand, zittend, liggend). We sluiten af met een relaxatieoefening, zoals een body scan, met daarna nog de mogelijkheid om je ervaringen te delen met de groep. Aan het eind van een sessie zullen er 2 of 3 verdiepende opdrachten worden meegegeven als suggestie om de besproken thema's verder in je leven te integreren. Mocht je hier geen tijd of zin in hebben, dan is dat helemaal OK.

Per reeks worden er maximaal 10 deelnemers toegelaten, zodat we ieder persoonlijke aandacht kunnen geven.

Praktische informatie

Deze serie gaat door in mei en juni. In juli en augustus is er een volgende serie gepland: trauma-sensitieve yoga voor het bevrienden van het lichaam. Je kunt een of beiden series volgen. De inschrijvingen zijn nu alleen open voor de serie lichaamspositiviteit.

Voor wie is deze training? Deze yoga training is alleen voor vrouwen! Transgender vrouwen en queer vrouwen zijn natuurlijk heel welkom.

Hoe registreer ik? Registreren kan je hier op eventbrite.

Voor Trauma-sensitieve yoga voor meer lichaamspositiviteit zijn er 2 reeksen gepland met elk 6 sessies – een reeks is in het Nederlands en de andere in het Engels:

Donderdag 13 + 20 + 27 mei en 3 + 10 + 17 juni

  • 20:00u – 21.30u

De kostprijs bedraagt 150€ voor het volgen van 6 sessies

Hoe volg je deze yoga training? Je kan deze serie makkelijk online volgen. Je hebt alleen een beeldscherm (laptop, tablet), internetverbinding en yogamat nodig! Rol je yogamat uit in je woonkamer, slaapkamer of een andere, comfortabele plek, pak je laptop erbij en je bent klaar om te starten! We gaan het je zo makkelijk mogelijk maken om online bij ons aan te sluiten.

Je kan ervoor kiezen om je camera en microfoon aan te hebben tijdens de sessie of om niet zicht- en hoorbaar te zijn. De keuze is geheel aan jou. Het kan zomaar dat je de ene sessie graag actief deelneemt, terwijl het de volgende sessie misschien veiliger voelt om minder zichtbaar te zijn. Beiden zijn helemaal OK.

Er zal een Facebook groep zijn waar je gedurende de serie in contact kunt blijven met de andere vrouwen - je kunt er inspiratie, ervaringen en oefeningen delen. Hier zullen ook inspirerende quotes, liedjes en informatieve video's worden gedeeld.

Vragen of twijfels? Je kan ons contacteren per mail via esther@traumacentrum.be of Esther opbellen op het nummer 0456 30 29 67. Ze zal je helpen uit te vinden of deze serie bij je past en wat je zou helpen de stap te zetten!


		Afbeelding van Trauma-sensitieve yoga voor meer lichaamspositiviteit
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen