Gratis

Train the trainer: Begeleid jobcraftingtraject van persoon met beperking

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Odisee Hogeschool Brussel

Warmoesberg, 26

1000 Bruxelles

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een Train-the-trainer om te leren hoe je een persoon met een beperking kan begeleiden tijdens zijn/haar jobcraftingtraject.

Over dit evenement

Iedereen wil een job die voldoening geeft, toch? Helaas is dit voor mensen met een beperking beduidend minder evident dan voor mensen zonder beperking. Ook hebben zij vaker een minder werkbare job. Werkgevers hebben een belangrijke taak in het wegwerken van drempels die mensen verhinderen om hun werk goed en comfortabel uit te voeren. Maar… wist je dat ook mensen zelf actie kunnen ondernemen?

Met job crafting brengen mensen hun werk in kaart en brengen daarna kleine aanpassingen aan het werk aan zodat het beter past bij wat zij kunnen en willen. Helaas is of beter was deze toepassing weinig toegankelijk voor personen met een beperking. Met onze JOS-app hebben wij* hierin verandering gebracht.

De app is een zelfbegeleidde hulptool, toch merken we dat sommige mensen extra begeleiding wensen bij het gebruik van de JOS-app. Niet per se van een jobcoach. De begeleiding kan ook geboden worden door een familielid of een vriend(in). Voor deze begeleiding ontwikkelden we een methodiek. Deze willen we graag testen.

Wie zoeken we?

Geinteresseerde die een coachee, familielid of vriend met een arbeidshandicap willen ondersteunen bij het job craften met onze JOS-app. Je hoeft dus zeker niet professioneel actief te zijn als coach.

Wat krijg je van ons?

Een kosteloze train-the-trainer. In onze drie uur durende workshop:

  • leer je hoe je een persoon met een beperking concrete handvaten kan meegeven om op het werk nieuwe uitdagingen te realiseren, problemen op te lossen en zijn/haar werk beter te laten aansluiten bij talenten, interesses en behoeften,
  • leer je meer over de achtergrondtheorie en modellen over jobcrafting,
  • ervaar je zelf wat de methodiek inhoudt,
  • leer je job crafting toepassen aan de hand van de JOS-app bij mensen met een beperking.

Na de train-the-trainer ben je in staat om een individueel jobcraftingtraject te begeleiden.

Wat krijgen wij graag van jou?

Je neemt deel aan onze workshop en doorloopt daarna in de praktijk een jobcraftingtraject met een persoon met een beperking die je zelf selecteert. Een maand later neem je deel aan een focusgesprek waarbij je jouw feedback geeft over het begeleidingsproces en het gebruik van de JOS-app. Ook zal de persoon met een beperking de kans krijgen om zijn ervaringen met de JOS-app te delen in een diepte-interview.

Ben jij een jobcoach, familielid of vriend/vriendin van een persoon met een beperking? Ben je klaar om je te verdiepen in de wereld van jobcrafting? En wil jij leren hoe je dit kan toepassen bij een persoon met een beperking? Schrijf je dan nu in!

Opgelet! De plaatsen zijn gelimiteerd. Uit het aantal inschrijvingen zullen wij 10 personen selecteren die uiteindelijk kunnen deelnemen. Zo willen we een evenwicht garanderen tussen professionele en informele begeleiders.

*Dat zijn Odisee, Konekt, Mentor, Groep Maatwerk, GTB en iDrops met de steun van ESF Vlaanderen. Voor de ontwikkeling van de JOS-app deden we beroep op Spaced.


		Afbeelding van Train the trainer: Begeleid jobcraftingtraject van persoon met beperking
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Odisee Hogeschool Brussel

Warmoesberg, 26

1000 Bruxelles

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Odisee co-hogeschool, Sociaal Werk

Organisator van Train the trainer: Begeleid jobcraftingtraject van persoon met beperking

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen