Gratis

Time Rebels, documentaire en gesprek

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Na het bekijken van de VPRO Tegenlicht documentaire ‘Time rebels’ passen we de theorie van Roman Krznaric toe in praktijk.

Over dit evenement

“We hebben de aarde niet geërfd van onze ouders, maar in bruikleen gekregen van onze kinderen.”

Greta Thunberg bracht honderden jongeren op straat voor een duurzame toekomst. Hoe groot zouden deze betogingen zijn als ook de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van deze jongeren konden meestappen?

Vandaag hebben toekomstige generaties geen stem in het debat. Hoe democratisch is dit? Volgens filosoof Roman Krznaric benaderen we de toekomst als kolonialen: met alleen ons eigen gewin op korte termijn voor ogen. Krznaric beschrijft een nieuwe manier om in de tijd te staan. Hoog tijd om ‘Time rebels’ (rebellen in tijd) te worden, zodat we uiteindelijk een goede voorouder kunnen zijn voor de kinderen van onze kleinkinderen.

Na het bekijken van de VPRO Tegenlicht documentaire ‘Time rebels’ passen we de theorie van Roman Krznaric toe in praktijk. Welke argumenten komen op tafel te liggen als we ook een stem geven aan de toekomstige generaties? En wat met de stem van de natuur? We nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze gedachteoefening!

i.s.m. Avansa

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

© Foto VPRO (via Avansa)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kenniscentrum ARhus

Organisator van Time Rebels, documentaire en gesprek

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen