Wim Distelmans over het recht op een waardig levenseinde

Venster Acties en details

Uitverkocht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

RADar (AZ Delta)

Deltalaan 1

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
We ontvangen Topdokter Wim Distelmans voor een gesprek over het recht op een waardig levenseinde.

Over dit evenement

“De kern van mijn werk is dat ik patiënten meer macht over hun eigen leven probeer te geven." Aan het woord is Topdokter Wim Distelmans. Het is een misverstand dat hij dé voorstander is van euthanasie. Wel is hij de grootste pleitbezorger en verdediger van het recht op euthanasie. Meer nog, zonder zijn verontwaardiging en geestdrift om iets te veranderen, is de kans groot dat er in België vandaag niet eens sprake was van een deftige euthanasiewetgeving. Het is dezelfde verontwaardiging die hem er indertijd toe dreef om zich te specialiseren in oncologie. “Het choqueerde me dat in die tijd - begin jaren ‘70 - de helft van de kankerpatiënten doodging. De dokters liepen de kamers van terminale patiënten voorbij omdat ze toch opgegeven waren. Hallucinant.” Die verbolgenheid motiveerde hem om samen met enkele anderen de palliatieve zorg in ons land te introduceren. En het is vooral in die medische tak dat ons land internationaal het verschil maakt. “Mensen denken nu dat ik de godganse dag met euthanasie bezig ben, omdat ik daar alleen mee in de media kom, maar dat klopt niet.” Wim wil in de eerste plaats de beste zorg voor patiënten. En als hij daarbij en passant taboes doorbreekt - zowel bij het grote publiek als bij beleidsmakers - des te beter. Hij bouwt bruggen met zijn patiënten, maar is tegelijk ontegensprekelijk professioneel. En hij krijgt er gratis levenslessen voor terug. “Als je iets wil doen, stel het dan niet uit naar morgen.”

We ontvangen professor Distelmans voor een gesprek over het recht op een waardig levenseinde.

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

Professor Distelmans schenkt zijn vergoeding voor deze lezing graag integraal aan het palliatief dagcentrum TOPAZ.

i.s.m. CM gezondheidsfonds, Bond Moyson, AZ Delta, LEIF, De Mantel en Liberale Mutualiteit Plus

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

© Foto door Brigitte ’t Sijen

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

RADar (AZ Delta)

Deltalaan 1

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kenniscentrum ARhus

Organisator van Wim Distelmans over het recht op een waardig levenseinde

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen