Vioolconcerti van Henri-Jacques de Croes - Le Pavillon de Musique

Venster Acties

Vioolconcerti van Henri-Jacques de Croes - Le Pavillon de Musique

Met haar ensemble Le Pavillon de Musique brengt Ann Cnop verloren gewaande muziek van de Croes weer naar het podium.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Stadhuis Damme Markt 1 8340 Damme Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 3 uren
  • eTicket voor mobiel

Henri-Jacques de Croes - ook wel de Belgische Vivaldi genoemd - componeerde zijn vioolconcerti in Frankfurt, maar liet ze publiceren in Brussel. Deze concerti bleven lange tijd verloren gewaand, tot Ann Cnop in de Musik och Teaterbiblioteket te Stockholm de volledige bundel met de zes vioolconcerti herontdekte. Met haar ensemble Le Pavillon de Musique brengt ze deze muziek weer naar het podium. Dankzij haar specialisatie in historische uitvoeringspraktijk kan het publiek beleven hoe deze muziek in de achttiende eeuw moet hebben geklonken.

Uitvoerders:

Moeilijke tijden vergen moedige oplossingen. Met deze slagzin richtte de Belgische violiste Ann Cnop in 2020 het professionele ensemble Le Pavillon de Musique op.

Het ensemble heeft vanaf haar ontstaan een zeer duidelijke missie: weg van de platgetreden paden het grote publiek in binnen- en buitenland vergeten en verloren gewaande werken laten herontdekken.

Le Pavillon de Musique bestaat uit een vaste kern van professionele muzikanten met ruime ervaring binnen de oude muziek, maar werkt ook met wisselende bezetting in functie van elk project.

Voor deze gelegenheid treedt een ensemble van zes muzikanten aan: een viool solo, drie violen, een altviool, een cello, een contrabas en een klavecimbel.