Videospellen, e-gaming, e-sport: de creatieve en economische uitdagingen

Videospellen, e-gaming, e-sport: de creatieve en economische uitdagingen

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

UMons

UMons, Auditoire La Fontaine, complexe Vésale, avenue du Champ de Mars 6B

7000 Mons

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Conferentie georganiseerd in het kader van de cyclus "Homo Numericus: Hoe digitale technologie onze relatie met de wereld verandert".

Over dit evenement

Van 8 tot 30 november 2021 organiseren de Franse ambassade in België en het DG Digitale Transformatie van de FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA) een reeks conferenties onder de titel "Homo Numericus", die de bilaterale uitwisselingen over het thema van digitale technologie moeten versterken. Dit evenement wordt georganiseerd onder het toeziend oog van Mathieu Michel, Belgisch staatssecretaris voor Digitalisering, en Cédric O, Frans staatssecretaris voor Digitale Transitie en Elektronische Communicatie.

Enkele maanden voor het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie biedt dit initiatief België en Frankrijk de gelegenheid om van gedachten te wisselen over hun prioriteiten op digitaal gebied, en zo nieuwe mogelijkheden voor samenwerking op Europees niveau vast te stellen.

Dit evenement bestaat uit 7 debatten over de invloed van digitale technologie op onze samenleving, en de veranderingen die het teweegbrengt in sectoren zoals onderwijs, werk, politiek, gezondheid en cultuur.

"Homo Numericus" maakt deel uit van het programma van de FOD BOSA, de AI4Belgium-coalitie en het programma "Novembre numérique" van het Franse instituut.

Franse en Belgische ontwikkelaars blinken uit door hun vermogen om te creëren en de kansen te grijpen die de nieuwe gebieden van e-gaming en e-sport bieden. De competitieve en zelfs professionele beoefening van videospelletjes, de opkomst van online-gamingplatforms en de opkomst van nieuwe streaminggiganten veranderen de aard van de gamergemeenschappen, het publiek en de ontwikkelingsstudio's. In het algemeen ondergaat de videospelletjesindustrie een permanente revolutie, zowel op creatief gebied als wat de economische logica betreft.

Wat heeft de toekomst in petto voor deze sector, die vandaag de dag qua waarde de belangrijkste culturele industrie is?

Datum en tijd

Locatie

UMons

UMons, Auditoire La Fontaine, complexe Vésale, avenue du Champ de Mars 6B

7000 Mons

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen