Vaardigheden van de 21ste eeuw: een revolutie in opleiding

Vaardigheden van de 21ste eeuw: een revolutie in opleiding

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Université Libre de Bruxelles

Jeannelaan 44

Campus du Solbosch, bâtiment S, salle Dupréel

1050 Ixelles

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Conferentie georganiseerd in het kader van de cyclus "Homo Numericus: Hoe digitale technologie onze relatie met de wereld verandert".

Over dit evenement

Van 8 tot 30 november 2021 organiseren de Franse ambassade in België en het DG Digitale Transformatie van de FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA) een reeks conferenties onder de titel "Homo Numericus", die de bilaterale uitwisselingen over het thema van digitale technologie moeten versterken. Dit evenement wordt georganiseerd onder het toeziend oog van Mathieu Michel, Belgisch staatssecretaris voor Digitalisering, en Cédric O, Frans staatssecretaris voor Digitale Transitie en Elektronische Communicatie.

Enkele maanden voor het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie biedt dit initiatief België en Frankrijk de gelegenheid om van gedachten te wisselen over hun prioriteiten op digitaal gebied, en zo nieuwe mogelijkheden voor samenwerking op Europees niveau vast te stellen.

Dit evenement bestaat uit 7 debatten over de invloed van digitale technologie op onze samenleving, en de veranderingen die het teweegbrengt in sectoren zoals onderwijs, werk, politiek, gezondheid en cultuur.

"Homo Numericus" maakt deel uit van het programma van de FOD BOSA, de AI4Belgium-coalitie en het programma "Novembre numérique" van het Franse instituut.

De VUB, de Franse Ambassade in België en AI4Belgium slaan de handen in elkaar om het thema "21st Century Skills" aan te pakken. In het tijdperk van de digitale samenleving is het zowel in het hoger onderwijs als in de beroepsopleiding van essentieel belang elke student en elke burger te kunnen begeleiden bij de verwerving van de vaardigheden die nodig zijn om zich in de snel veranderende wereld van het werk te kunnen integreren. Het vermogen om te creëren, samen te werken, kritisch te denken en te communiceren en de "nieuwe intelligenties" zullen, naast de traditionele harde vaardigheden, des te crucialer worden en de onderwijswereld oproepen haar manier van opleiden, onderwijzen - leren radicaal te herzien.

Datum en tijd

Locatie

Université Libre de Bruxelles

Jeannelaan 44

Campus du Solbosch, bâtiment S, salle Dupréel

1050 Ixelles

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen