€ 9,92

This one goes to 11: BØM / Growing Horns / Cowboys & Aliens

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Muziekcafe De Giraf

2 Stationsstraat

9630 Zwalm

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
COWBOYS & ALIENS Supports: BØM Growing Horns

Over dit evenement

Hijgen, piepen, kraken, stomen, razen…Een greep uit de emoties die van toepassing zijn als het rock ‘n’ roll-monster Cowboys & Aliens na zijn live passage de deuren van de plaats des onheils achter zich dicht trekt. Of het nu de plaatselijke feestzaal, een van hormonen bol staand jeugdhuis of Vorst Nationaal is: de toeschouwers worden genadeloos meegezogen in de hoogmis der decibels, geserveerd door deze 4 heren.

Het verhaal start pas goed in 1999. Cowboys & Aliens vindt eindelijk zijn definitieve formule en dat resulteert vrij vlug in een indrukwekkende reeks shows in binnen- en buiteland waar hun Benelux support act voor Monster Magnet nog het meest in het oog springt. In het zog van hun internationaal enthousiast ontvangen debuut “A Trip To The Stonehenge Colony”- zonder twijfel de eerste stonerrockplaat ooit in ons land gemaakt- zijn deze heren jaren aan stuk in de grootste zalen te bewonderen. Met Queens Of The Stone Age & Millionaire in de AB, met Soulfly in De Vooruit, met Danzig in Tilburg of met Deep Purple in Vorst Nationaal. De festivals volgen vlug: twee keer Graspop, één keer Dour, Alive Festival in Sankt Vith, Rock Ternat ...het dikt het CV van Cowboys & Aliens aanzienlijk aan. Naast een hele reeks shows in het clubcircuit en verschillende buitenlandse optredens namen ze ook nog twee full-cd’s op: “Love Sex Volume”(2003) en “Language of Superstars” (2005), deze laatste weliswaar in een andere bezetting met onder meer Mario Goossens (Triggerfinger) op de drumstoel.

Na een adempauze van 4 jaar claimden de heren heel vlug een nieuwe toekomst voor zichzelf. In 2011 zag “Sandpaper Blues Knock Out” het levenslicht en dit bracht hen voor de tweede keer naar Vorst Nationaal als support voor Deep Purple. Twee jaar terug was er “Surrounded by Enemies”, een zes nummers tellende cd die werd opgepikt door Rough Trade om te verdelen in de Benelux. Het geeft nog steeds een perfect beeld van waar Cowboys & Aliens sinds de oprichting voor staat: bezieling, intense rock ‘n’ roll, vervaarlijk grommend en klauwend, coolness factor 10. Een hitsige locomotief die pas tot stilstand komt als het station al een eind voorbij is geraasd.

Begin 2019 wordt ‘Horses of Rebellion’ op de wereld van de riff-lover losgelaten: 11 nieuwe songs, zonder genade in een jas gestoken van metalen, maar erg melodieuze grooves. Te verkrijgen op vinyl en in digipackformaat laat Cowboys & Aliens zonder veel schaamte horen nog steeds een referentie te zijn in het genre dat het zelf al meer dan 20 jaar mee vorm heeft gegeven.

SUPPORTS:

Growing Horns

Five years into their existence, Growing Horns became a bludgeoning force in a dark, brutal and magnificently ugly world. Spawned from an unholy collision of the hulking low-end riff mastery of Crowbar, the bullish tarmac-tearing of Goatsnake and the swampland sludge of Down, these mood-stranglers released ‘The Nobility Of Pain’. Five skull-crushing tunes of an epic intensity and hell-raising brutality, which gained a lot of recognition! The next level of stoner-infested sludge doom is here and it’s Growing Horns!

BØM

Bøm is eigenlijk een sociaal experiment. Een gerenommeerd psychiater uit de Vlaamse Ardennen stak sedert augustus 3 muzikanten in 1 ruimte. Een gitarist uit Mater, een bassist uit Bevere en een drummer uit Ename. Voorzien van Cara pils, sigaretten en een occasionele zak pickle chips werden ze in quarantaine gezet voor Oudenaarde en de wereld. Na maanden van afzondering mochten de 3 muzikanten eindelijk het zonlicht weer zien. Dit is het resultaat…

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Muziekcafe De Giraf

2 Stationsstraat

9630 Zwalm

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen