STRAND OF OAKS

Evenementdetails

Artiesten

Artiesten

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Achter het alias Strand of Oaks gaat de Amerikaanse singer-songwriter Timothy Showalter schuil. Sinds 2009 bracht hij intussen maar liefst zes albums uit . De eerste drie, 'Leave Ruin', 'Pope Killdragon' en 'Dark Shores', zijn wat hij zelf ‘loner-folk’ noemt. Nummers die op het donkerste moment van de nacht geschreven lijken te zijn, met spaarzame rock-uitstapjes. Niet voor niets is hij één van de lievelingen van Duyster.

En dan kwam er in 2014 'Heal' op het gerenommeerde label Dead Oceans. Voor het eerst liet Showalter zich van zijn rockende kant zien - herinnert u zich het fantastische 'Goshen '97', met J. Mascis van Dinosaur Jr. als gastgitarist?

Daarna was het even wachten, maar in februari 2017 bracht hij 'Hard Love' uit, niet veel later gevolgd door 'Harder Love', een reeks nummers die aanvankelijk voor dat eerste album geschreven waren.

En nu, nu kondigt hij 'Eraserland' aan. Een album dat hij maakte met leden van My Morning Jacket. Hijzelf hierover:

“When I was writing these songs, every day I would walk on the beach and I was completely alone and overwhelmed by fear...but then I realized how there really aren’t any rules for who you are, who you’ll become, or who you think you need to be. Eraserland is just that. It’s death to ego, and rebirth to anything or anyone you want to be.”

Afgelopen najaar bracht hij nog de songs van Jason Molina met diens voormalige bandleden tijdens een onvergetelijke en adembenemende avond bij de buren van De Roma. En op zondag 26 mei staat hij voor een derde keer op ons podium.

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen