Stap voor stap naar een duurzamere organisatie

Stap voor stap naar een duurzamere organisatie

Venster Acties en details

€ 15

Datum en tijd

Locatie

De STAL

24 Laarstraat

2520 Ranst

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Hands-on inspiratiesessie dat handvaten geeft om duurzaam te ondernemen en impact te maken op een geloofwaardige manier.

Over dit evenement

Duurzaam ondernemen is niet meer weg te denken uit het huidige bedrijfslandschap.

Maar hoe zit dat nu allemaal in elkaar? Wat moet je doen om geloofwaardig te zijn en hoe doe je dat echt: impact maken?

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, met kleine stapjes bereik je vaak al een groot resultaat. Om je daar rond te inspireren en op weg te helpen nodigen we je uit voor onze inspiratiesessie 'Stap voor stap naar een duurzae

Ervaren duurzaamheidscoaches Jocelijn Geurts & Anneleen De Pau begeleiden gedurende deze avond een aantal rondetafelgesprekken rond de herkenbare topics binnen het duurzaamheidsluik: duurzame mobiliteit, reductie van je CO2 uitstoot, afval beperken en duurzaam aankopen.

1. Duurzame Mobiliteit gaat veel verder dan elektrische wagens. Welke routes zijn er?

Elektrische wagens zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Echter, duurzame mobiliteit gaat veel verder dan elektrische wagens! Hoe staat het in jouw bedrijf? Tijdens deze workshop helpen we je op weg binnen de wereld van duurzame mobiliteit. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe breng je dit bij je medewerkers?

2. Waardevolle tips voor een succesvolle reductie van je CO2 uitstoot

Veruit de grootste impact die bedrijven kunnen maken op de planeet, is het reduceren van schadelijke uitstoot. Toch is het vaak ook het meest complexe vraagstuk. Tijdens deze workshop leer je meer over zelf je uitstoot berekenen en efficiënt reduceren. Nadien ga je naar huis met een checklist voor jouw eigen reductieplan.

3. Een kantoor zonder afval? Het kan!

Een berg ideeën die je afval-berg verkleinen. Plus een framework om zelf aan de slag te gaan. Effectief, makkelijk én met impact. Dat vind je in deze workshop allemaal terug. Wist je dat 50% van het ingezamelde restafval bij bedrijven eigenlijk nog gerecycleerd kan worden? 😮

4. Duurzaam aankopen: hoe pak je het aan?

Binnen je bedrijf hebben je medewerkers allerlei zaken nodig om hun werk naar behoren uit te voeren. Van pen tot laptop, van toiletpapier tot koffie, en vergeet ook die alle grondstoffen die je nodig hebt om je product te maken of die aan de basis van je dienstverlening liggen. In deze workshop helpen we je op weg op je aankopen te gaan verduurzamen. Waar moet je opletten? Hoe pak je het aan?

Ben je als ondernemer op zoek naar een aantal handvaten om verder van start te gaan met het uitrollen van je duurzame aanpak dan is deze sessie een mooi startschot!

Aansluitend laten we jullie graag kennismaken met innovator, Kevin Van de Merlen. Kevin is het brein achter wereld's eerste gin gedistilleerd door de zon. Zijn achtergrond als ingenieur en zijn creatieve, oplossingsgerichte aanpak hebben een prachtig product gecreëerd: Solar Gin. Het resultaat dat duurzaam ondernemen geen straf is maar een bewijs dat je door middel van samenwerking en creativiteit prachtige zaken kan ontwikkelen.

Naast een gin tasting bieden we je ook een chocolade tasting aan, i.s.m. Chocolatier Peter Messely. de Ichoc experience is een unieke chocolade ervaring waarbij ook duurzaamheid niet uit het oog verloren is. Welke chocolade is jouw favoriet?

18u: Ontvangst met broodjes

19u: Introductie door Anneleen en Jocelijn

19u30: Start rondetafelgesprekken

21u15: Netwerkmoment & gin tasting

Dit event wordt mogelijk gemaakt dankzij de onafhankelijke community 'Duurzaam Samenwerken'. We vragen bij deelname om een kleine bijdrage van 15 EUR. Dit bedrag wordt volledig besteed aan huur van de zaal en catering.

Delen met vrienden