SEBADOH + Dearly Beloved

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Sebadoh is de band van Dinosaur Jr.-bassist Lou Barlow en was in de jaren '90 één van de vaandeldragers van de lo-fi indierock. Samen met bands als Pavement en Guided By Voices waren ze pioniers in het genre en worden ze tot op de dag van vandaag herhaaldelijk als inspiratiebron genoemd.

Sinds 2007 is het trio bezig aan een fel gesmaakte tweede jeugd, wat in mei van dit jaar resulteert in het negende album Act Surprised. Voor de zoveelste keer is het Sebadoh gelukt om vijftien snerpende songs met melodieuze melancholie te maken. In originele bezetting bekladden ze de ene na de andere niet functionerende melodie met schoonheid, opgestookt met scherpe bijna valse gitaren. Heerlijk!


Het motto van de hondsdolle Canadese band Dearly Beloved luidt als volgt: "chaos tempered with love and delivered with great fury”. En dat somt meteen de sound van de groep op. De snelle, dringende baslijnen van Rob Higgings en de confronterende vocals van Niva Chow samen zorgen voor monsterlijke, overdonderende garagerock die klinkt als een soort apocalyptische olietanker in een Mad Max-achtige dystopische wereld.

"Short, sharp and intense. A Red Bull rush, over pretty quick and you're ready for the same again." - CBC

" A glorious ride of magnetic imagination." - Ringmaster

Datum en tijd

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen