Gratis

Samenleven in Dialoog: “Katholieke Kerk: een traditie met toekomst” door Re...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (verdieping 0+, ARgora)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Met tal van rituelen omkadert de katholieke kerk het leven van de gelovigen vanaf de geboorte tot aan het graf. Aldus biedt de geloofsgemeenschap de nodige steun tot gelovig-mens-worden.

Al deze rituele woorden en handelingen hebben te maken met de persoon en de boodschap van Jezus van Nazaret. Volgens de katholieke traditie heeft God in Jezus op een unieke manier tot ons gesproken (openbaringsgodsdienst).

De katholieke kerk staat voor grote uitdagingen.

Door tal van externe en interne faktoren maakte ze de laatste jaren een crisis door, die uiteindelijk heeft geleid tot herbronning en heroriëntering. ‘Verdiepen’ en ‘verbinden’ zijn dan ook de twee sleutelwoorden van een nieuwe pastorale aanpak.

De vier pijlers blijven vanouds dezelfde: gemeenschapsopbouw, catechese en verkondiging, dienst aan de samenleving, gebed en sacramenten.

De katholieke kerk koestert de schat van het evangelie en haar traditie en probeert ze in gesprek met velen te ontsluiten en te hertalen voor mensen van vandaag en morgen.

Renaat Desmedt (°1952) werd tot priester gewijd op 26 juni 1977. Op 18 december 2006 werd hij benoemd tot deken van het decanaat Roeselare. Op 1 januari 2019 werden de decanaten Roeselare en Izegem samengevoegd tot het decanaat Roeselare-Izegem met Renaat als deken. Samen met Frederik Ghesquiere en Andrzej Bejster vormt hij de priesterequipe van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus (St.-Michielskerk en O.-L.-Vrouwekerk), de H.-Godelieveparochie en de H.-Hartparochie. Hij is moderator van het team van de Pastorale Eenheid en van de stuurgroep Kerk in Roeselare.

I.s.m. Protestantse kerk 'De Geuzentempel', Pastorele Eenheid Sint-Franciscus Roeselare, HuisvandeMens Roeselare, moskee El Nour, moskee El Nour, Vormingplus MZWEr worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

© Foto door Erna Nevejant


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping 0+, ARgora)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen