SAM RENASCENT + Small Medium

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

This is Sam. Sam Renascent. Een vlijtige ex-leerling van de kunsthumaniora in Antwerpen en het conservatorium in Amsterdam. Als volleerd drummer tourde hij de afgelopen jaren met diverse bands, maar vond hij de tijd rijp voor zijn eigen project. Geïnspireerd door Stromae, Pharrell Williams en Kanye West mixt hij op eigenzinnige wijze electropop met Afro/American beats.

Vorig jaar verscheen zijn eerste single 'Kobotama', waarover hij zelf zei: "Ik wou de wereld duidelijk maken wie ik ben, waar ik voor sta en hoe het komt dat ik zo in het leven sta."

Nu is hij klaar voor de release van zijn debuut-ep Unbridled Confidence, dat zal uitkomen op 3 mei, en waarop hij honderd procent zijn eigen ding doet. Waar 'Kobotama' over zijn persoonlijke queeste ging, pakt Sam het op zijn debuut meer maatschappelijk aan, waarop hij kwesties als #metoo, de migratiecrisis en machtsmisbruik aankaart.

Unbridled Confidence stelt hij aan je voor in Trix op 25 mei.

"Deze ingeweken herboreling heeft het licht gezien, en weet dat een muziekcarrière zonder grenzen het nec plus ultra moet zijn." - De Morgen

Support: Small Medium

Small Medium is in 2017 ontstaan in Maastricht. De 5 bandleden kwamen samen door hun liefde voor jazz, pop en elektronische muziek te vermengen in wat zij noemen: ‘digital soul’. Ondertussen wonnen ze de Maastricht Jazz Talent Award, openden ze voor de Belgische band Pomrad and speelden ze de aftershow voor Cory Henry and The Funk Apostels. Als een band bestaande uit leden van over de hele wereld, stomen ze het podium klaar voor een internationaal platform. Sterke invloeden zijn Hiatus Kaiyote, Nerve en Native Dancer. Begin mei releasen ze hun debut album en momenteel bereiden ze zich voor op een Europese tour.

Datum en tijd

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen