€ 20

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vier Britse jongens uit Oxford richtten de band Ride op in 1989 en werden op korte tijd één van de vaandeldragers van de shoegaze. Debuutalbum Nowhere uit 1990 werd een onmiskenbare klassieker en is nog steeds één van de meest belangrijke albums in het genre (naast Loveless van My Bloody Valentine). Zo'n zeven jaar later gaf de groep er de brui aan en de bandleden gingen ieder hun eigen weg.

In 2014 keerde de groep terug voor een tour exclusieve tour, gevolgd door een nieuw album. Met Weather Diaries, het eerste werk dat de Britten uitbrachten in 21 jaar, bewezen de heren nog steeds de kneepjes van het vak te beheren.

In april 2019 lostte het viertal single 'Future Love' en kondigden ze nieuw album This Is Not A Safe Place aan. De plaat komt uit in augustus en werd net zoals Weather Diaries geproducet door Erol Alkan. Hem voorstellen doen ze in Trix op 29 januari!

"It’s a chipper, harmony-driven song that lifts the corners of shoegaze’s traditionally dreary expression. It almost seems to tap into the secretly forlorn British pop of the ‘60s, like the bittersweet sighs of The Kinks or The Zombies." - Consequence of Sound

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen