Gratis

Quand les hommes pleurent - film + discussie

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

TOKO139

139 Statiestraat

2600 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Vertoning van de documentaire 'Quand les hommes pleurent' in Toko139, met aansluitend een discussie.

Over dit evenement

Elk jaar steken 30.000 Marokkanen de Straat van Gibraltar over om Spanje op illegale wijze binnen te komen. Onder hen worden 14.000 onderschept en teruggestuurd, 1.000 verdrinken en 15.000 weten over te steken. In Quand les hommes pleurent, een documentaire uit 1999, toont filmmaker Yasmine Kassari hoe deze mannen verstrikt raken in de illusie van een paradijselijk Spanje, en het bittere lot van enkelen onder hen.

Op 7 oktober organiseert Kif Kif een screening van de documentaire met aansluitend een discussie. Het evenement zal plaatsvinden in Toko139.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

TOKO139

139 Statiestraat

2600 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kif Kif vzw

Organisator van Quand les hommes pleurent - film + discussie

Kif Kif is een interculturele beweging die strijdt voor gelijkheid en tegen racisme. Kif Kif bouwt mee aan een solidaire, democratische en interculturele samenleving. Via kritische, sensibiliserende, interactieve en educatieve initiatieven geeft Kif Kif mensen de instrumenten in handen om een andere stem te laten horen in het maatschappelijk debat over de interculturele samenleving. Kif Kif versterkt op die manier actief individuen en groepen die uitgesloten worden van grondrechten of die gediscrimineerd worden. We ondersteunen hen zodat ze zich gesterkt voelen om op te komen voor hun rechten.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen