Gratis

Partners in inclusie, ontmoetingsdag kinderopvang en ondersteuningsdiensten

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

J.C. De kazerne

3 Leide

1500 Halle

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
9u00-9u30: onthaal 9u30-9u45: welkom 9u45-10u50: ronde 1 en 2 10u50-11u10: pauze 11u10-12u10: ronde 3 en 4 12u10-12u30: afronding

Over dit evenement

Er beweegt veel in het inclusielandschap. Zie jij door het bos de bomen nog? Op wie kan je rekenen wanneer je vragen hebt over de opvang van een kind met een specifieke zorgbehoefte? En wat als het heel moeilijk loopt, of niet schijnt te lukken? Sta je er dan alleen voor?

Deze ontmoetingsdag brengt kinderopvang en ondersteuningsdiensten samen om in gesprek te gaan.

We werken met 4 thematafels in 4 rondes:

  • Ik heb een zorg rond ontwikkeling van één van de kinderen. Wat kan ik al zelf doen, hoe bespreek ik dit met ouders, bij wie kan ik terecht met mijn zorg?
  • Ik heb een kind met extra zorgnoden in mijn groep. Ik vrees dat schoolstart moeilijk zal verlopen. Hoe kan ik ouders hierin verder helpen? Bij wie kan ik terecht?
  • In mijn groep in de buitenschoolse opvang is een kind dat zeer veel individuele aandacht vraagt. Hij kreeg een gedragsdiagnose, gaat ook naar het buitengewoon onderwijs. Hoe kan ik dit kind toch de kans geven om te blijven komen, hoe hou ik rekening met de andere kinderen in mijn groep? Hoe pas ik activiteiten aan? Bij wie kan ik terecht?
  • Ik wil graag meer inclusief werken maar door de vragen die nu op me afkomen heb ik het gevoel dat ik dit alleen kan als ik meer deskundigheid en meer handen in huis heb. Hoe realiseer ik dit in mijn opvang?

Kom kennismaken met de partners die je kunnen ondersteunen in je inclusieve traject. Schrijf je hier in.

In samenwerking met:

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

J.C. De kazerne

3 Leide

1500 Halle

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen