Orgaandonatie toegelicht

Orgaandonatie toegelicht

Venster Acties en details

€ 2,50 – € 5

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1, Het Verzonken Kasteel) of online

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Naar aanleiding van de Europese Dag van de Orgaandonatie gaan we in gesprek met een Leif-arts en Geert Decock.

Over dit evenement

Iedereen kan ziek worden door een orgaan dat niet goed meer werkt. Dan is een orgaantransplantatie soms de enige uitweg. Naar aanleiding van de Europese Dag van de Orgaandonatie gaan we in gesprek met een Leif-arts en Geert Decock.

Geert Decock heeft jarenlang problemen gehad doordat zijn nieren maar voor 30% werkten. “Ik had daardoor allerlei klachten, ik zag altijd bleek, had voortdurend koud, moest medicatie nemen met een heleboel bijwerkingen en er was veel onzekerheid over mijn gezondheid.” Op 1 maart 2013 onderging hij, dankzij een donor, een transplantatie. ”Ik zie de dag van mijn transplantatie als een tweede verjaardag. De dag waarop mijn tweede leven begon.”

Wie in België woont, is automatisch een potentiële donor, tenzij je dit uitdrukkelijk weigert of je naaste familie zich hiertegen verzet. Om er zeker van te zijn dat je wil gerespecteerd wordt, kan je een wilsverklaring laten registreren. Na het dialooggesprek kan je terecht aan een infostand om te leren hoe je dit doet.

i.h.k.v. Europese Dag van de Orgaandonatie i.s.m. Huis van de Mens Roeselare en vzw De Maakbare Mens.

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Delen met vrienden