Gratis

OPENLUCHTCONCERT CARMINA BURANA

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Burg

Burg

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De Nationale Loterij trakteert de Nationale Loterij op een gratis uitvoering van de hymne aan Fortuna uit het meesterwerk Carmina Burana.

Over dit evenement

Om de feestelijkheden rond de eerste loterij ter wereld in Brugge in 1441 alle luister bij te zetten, trakteert de Nationale Loterij op een gratis uitvoering van de hymne aan Fortuna uit het meesterwerk Carmina Burana van Carf Orff, gebracht door een indrukwekkend koor in het feeërieke decor van De Burg. Carmina Burana is de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten en gedichten.

O Fortuna

Fortuna is de godin van het toeval of het lot, vaak verbeeld met een blinddoek omdat het toeval geen enkel onderscheid maakt. Deze interpretatie van de hymne aan de godin vormt de kern van Orff’s werk: ‘Geniet van dit intens geluk want het kan snel weer voorbij zijn’.

Deze opvoering is een fragment uit de nieuwe productie van Prima Donna Events die dezer dagen het land rondtoert, in handen van choreograaf/regisseur Gerard Mosterd, assistent-choreograaf Julia Mitomi en dramaturg Jean-François D’hondt.

Dit is een evenement in openlucht, met Covid Safe Ticket en mondmasker.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Burg

Burg

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen