Gratis
Opening Lydia Ourahmane 'Barzakh'

Opening Lydia Ourahmane 'Barzakh'

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

SMAK - Municipal Museum of Contemporary Art

1 Jan Hoetplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Je bent van harte welkom op de opening van de tentoonstelling van Lydia Ourahmane 'Barzakh' op vrijdag 20.Mei.2022 om 20:00 in S.M.A.K.

Over dit evenement

We openen deze tentoonstelling 'Barzakh' van Lydia Ourahmane in het bijzijn van de kunstenaar, de curator Ann Hoste en artistiek directeur Philippe Van Cauteren.

Voor het project 'Barzakh' verhuisde Lydia Ourahmane de volledige inboedel van haar flat in Algiers, waar ze vastzat tijdens de harde lockdown van 2022, naar Europa. Ze besloot haar ‘huis’ te laten overbrengen met exact dezelfde oppervlakte en indeling als haar oorspronkelijke leefruimte, met de installatie 'Barzakh' als resultaat. In de tentoonstelling zorgen de specifieke omstandigheden en de ingrepen van de kunstenaar ervoor dat de inboedel verandert in een veranderende, complexe en fragiele omgeving.

'Barzakh' kwam tot stand in opdracht van Kunsthalle Basel en is een co-productie van Kunsthalle Basel en @Triangle-Astérides, Centre d’art contemporain, Marseille. S.M.A.K. vormt de derde etappe in een traject dat Barzakh van Basel naar Marseille en vervolgens Gent bracht.

Je bent op vrijdag 20.Mei.2022 van harte welkom tussen 20:00-23:00. Napraten kan in Crèmerie GUILLAUME. Die avond kan je ook nog de tentoonstelling POPART, van Warhol tot Panamarenko bezoeken en Splendid Isolation, die toont hoe afzondering 22 kunstenaars kan prikkelen tot creativiteit.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

SMAK - Municipal Museum of Contemporary Art

1 Jan Hoetplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen