Ontmoet de Wijnbouwer: Marcelo van Finca Viladellops uit de Penedès, Spanje

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Ontmoet de Wijnbouwer: Marcelo van Finca Viladellops uit de Penedès, Spanje

Viladellops ligt tussen Vilafranca del Penedès en Sitges op een hoog plateau. Marcelo maakt zeer verfijnde witte en rode bio-wijnen.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Entrepot du Vin 393a Puursesteenweg 2880 Bornem Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Al in 1877 werd op deze gronden een eerste wijnkelder gebouwd. In 1980 werd het echter volledig verlaten. In 1999 kreeg Marcelo Desvalls het domein in handen. Hij renoveerde de vervallen gebouwen en wijngaarden. In totaal is het 500 ha groot, maar slechts 60 ha zijn beplant met wijnstokken. Een groot gedeelte van de druiven wordt verkocht aan cava-producenten uit de omgeving.

Maar, de beste wijngaarden houdt Marcello voor zichzelf waarop hij zeer zorgvuldig en met veel respect voor het terroir te werk gaat. De oude wijnstokken zijn niet verwijderd maar gebruikt om nieuwe druivensoorten op te enten. Dit heeft als voordeel dat het wortelsysteem intact blijft. Een belangrijke factor voor kwaliteit. De wijngaarden liggen op een kalkrijk plateau op een hoogte van 300 meter, dichtbij de Middellandse zee. Dit zorgt voor een uniek microklimaat. Het domein heeft het bio-label.

Dit zijn heel verfijnde bio-wijnen. Al de druiven starten hun vergisting op inox, onder een beschermende atmosfeer, zodat Marcello geen sulfiet dient toe te voegen. Zijn beste cuvées worden overgeheveld naar eikenhouten vaten. De witte wijnen zijn beendroog en de rode hebben een zeldzame elegantie. Daarnaast is er ook een geweldige mousserende wijn te proeven.

Afbeelding van Ontmoet de Wijnbouwer: Marcelo van Finca Viladellops uit de Penedès, Spanje
Afbeelding van Ontmoet de Wijnbouwer: Marcelo van Finca Viladellops uit de Penedès, Spanje

De verkoop sluit binnenkort