Nacht van de Canon

Nacht van de Canon

van KANTL

Venster Acties en details

€ 3,80 – € 19

Datum en tijd

Locatie

Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en letteren

18 Koningstraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Tijdens de tweede NACHT VAN DE CANON wordt het imposante Academiegebouw weer het feërieke decor voor een verrassend literair-muzikaal feest.

Over dit evenement

Schrijvers, muzikanten en andere performers palmen het gebouw in en brengen zowel eigen werk als eigenzinnige odes aan, interpretaties van en commentaren op de literaire klassiekers.

Van klassiek tot experiment, van minnelied tot scheldsonnet, van déjà entendu tot totaal onbekend, met alvast deze zekerheid: de meest canonieke literaire cowboy van de Lage Landen, Christophe Vekeman, leidt ons weer feilloos doorheen de nacht.

Literatuur

Een resem literaire auteurs goochelt met schone woorden, al dan niet in combinatie met live muziek: Delphine Lecompte, Maud Vanhauwaert, Peter Terrin, Gerard Herman, Ibe Rossel, Keyvan Shahbazi, Jonas Bruyneel,... en uiteraard ook cermoniemeester Christophe Vekeman.

Muziek

We zijn trots ook enkele sterren aan het muzikale firmament te kunnen verwelkomen: IKRAAAN zal diep in de nacht, voor ons aller geestelijke gezondheidszorg, haar donkerste schaduwzijde bezingen. Les Âmes Perdues brengt een nieuwstedelijke update van het Antwerps Liedboek. Sophia Ammann zingt onder meer liederen van de literaire bard Leonard Cohen. Douglas Firs (solo) tenslotte zalft de zielen alvorens ons melancholiek de nacht in te sturen.

En ook nog

In De Verdwaalzaal registreert een sensor uw luisteren naar canonieke fragmenten en vertaalt de ervaren emoties in beeld en geluid.

Man van nagenoeg alles Jonas Bruyneel cureert zichzelf in de torenkamer, misschien wel de intiemste concertzaal van het land.

PEN Vlaanderen leest het adembenemende autobiografische debuut 'De Amerikaan van Karadj' van Keyvan Shahbazi.

Afbeelding van Nacht van de Canon

Delen met vrienden