Literair Zomerlief: Alicja Gescinska en Mathias De Clercq

Literair Zomerlief: Alicja Gescinska en Mathias De Clercq

van KANTL

Venster Acties en details

€ 1,40 – € 8

Datum en tijd

Locatie

Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en letteren

18 Koningstraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Van 17 juli tem 24 juli vindt er een nieuwe reeks plaats van Literair Zomerlief, het zomers programma in de KANTL tijdens de Gentse Feesten.

Over dit evenement

Een geweldige auteur en een gepassioneerde lezer brengen een literair fragment mee dat hen heeft ontroerd of geïnspireerd. Ze gaan met elkaar in gesprek over die fragmenten en keuvelen over het leven en het lezen, de zomer en alles wat komt aangewaaid.

Op 18 juli zijn Alicja Gescinska en Mathias De Clercq te gast bij Literair Zomerlief.

Alicja Gescinska is een Pools-Belgische filosofe en schrijfster. Ze schreef verschillende boeken over uiteenlopende filosofische onderwerpen, waaronder De verovering van de vrijheid (2011), Thuis in muziek (2018) en Intussen komen mensen om (2019). Haar debuutroman Een soort van liefde won de Debuutprijs (2017). Ze maakte voor Canvas het filosofische programma Wanderlust. Daarin ontmoette ze denkers, kunstenaars en schrijvers uit binnen- en buitenland om te praten over leven en werk. In het najaar van 2021 verscheen haar eerste dichtbundel: Trojaanse gedachten. In 2022 verscheen haar theatermonoloog: Apate spreekt zowel in boekvorm als op de bühne. Als academica was ze vroeger werkzaam aan de Universiteit Gent, Princeton University en Amherst College. Sinds 2019 is ze directeur van de filosofie-afdeling van de University of Buckingham.

Alicja koos een fragment uit Het respijt van Primo Levi.

Mathias De Clercq is Burgemeester van de Stad Gent

Na zijn studies Latijn-Moderne Talen aan het Koninklijk Lyceum in Gent studeerde De Clercq Rechten aan de Universiteit Gent. Na zijn licentiaatsdiploma behaalde hij een Master na Master Europees en internationaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij was tijdens zijn studies steeds actief in het Liberaal Vlaams Studentenverbond Gent als bestuurslid, politiek secretaris en voorzitter. Hij was ook politiek secretaris van het Liberaal Vlaams Studentenverbond Nationaal en politiek commissaris van Jong VLD Gent. Sinds 2002 is hij kernlid van de liberale denktank Liberales.

Tot 2008 werkte Mathias De Clercq als stagiair-advocaat aan de Balie van Gent. De politieke microbe was echter groot en bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 wist hij meteen te scoren en werd hij schepen van Economie, Jeugd, Werk en Middenstand. In december 2007 legde hij zijn eed af in de Kamer. Sinds september 2009 is hij Eerste schepen van de Stad Gent en schepen van Economie, Jeugd en Middenstand. In 2010 wist hij als Oost-Vlaams lijsttrekker van Open Vld Gent zijn zetel in het federale parlement te behouden. In 2012 werd hij opnieuw Eerste schepen van de stad Gent met de bevoegdheden Haven, Economie en Ondernemen. In 2014 maakte Mathias De Clercq de overstap naar het Vlaams Parlement. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij burgemeester van de Stad Gent en stopte hij in het Vlaams Parlement.

Mathias koos een fragment uit de roman Godenslaap van Erwin Mortier.

Afbeelding van Literair Zomerlief: Alicja Gescinska en Mathias De Clercq

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen