LA COUPE DU MONDE DE LA HONTE

LA COUPE DU MONDE DE LA HONTE

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Sering vzw

2 Groeningerplein

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

België tegen Qatar, dat wordt de WK-finale voetbal. Of dan toch in de dansvoorstelling La Coupe du Monde de la Honte.

Over dit evenement

NL

In deze show, die wordt voorgesteld als een voetbalwedstrijd, nemen twee finalisten het tegen elkaar op: Qatar en België. We zetten de twee landen tegenover elkaar, het is aan het publiek om te bepalen wie van de twee zich meer moet schamen voor het schenden van mensenrechten. Op het toneel, "arbeiders zonder papieren" die al jaren in België zijn, wachtend op regularisatie.

Deze zomer, toen Amnesty International Transe-en-Danse vroeg een show te maken over de onaanvaardbare arbeidsomstandigheden van arbeidsmigranten in Qatar, in het kader van de voorbereiding van het wereldkampioenschap voetbal van 2022, waren 475 "mensen zonder papieren" in hongerstaking om hun recht op degelijke arbeidsomstandigheden op te eisen, en een administratieve regularisatie te vragen die een einde zou maken aan de uitbuiting waarvan ze hier in België het slachtoffer zijn.

De mensen op het podium, die rechtstreeks betrokken zijn bij deze strijd, delen de realiteit die zij op dit moment meemaken.

Kom en ontmoet ze in levende lijve en luister naar hun stemmen!

Zowel direct als poëtisch is deze show een schreeuw om rechtvaardigheid, waardigheid en gelijke rechten voor iedereen, zowel in Qatar als in België.

De overwegend negatieve antwoorden van België op de dossiers van de stakers doen twijfels rijzen over het vertrouwen in het woord van de regering.

MEER INFO over de makers van de voorstelling via http://www.transe-en-danse.org/ en/of info@transe-en-danse.be

Reserveer alvast je tickets want vol is vol! (Voorstelling is gratis met vrije bijdrage)

Gesproken in het Frans, ondertiteld in het Nederlands. Nederlandstalige audiofragmenten.

---------------------

FR

Présenté comme un match de football, ce spectacle oppose 2 finalistes : le QATAR, et la BELGIQUE. Les deux pays s'affrontent et c'est au public de déterminer lequel des deux peut avoir le plus honte en termes de non-respect des droits humains. Sur scène, des travailleurs "sans-papiers" présents en Belgique depuis des années, en attente de régularisation.

Cet été, alors qu'Amnesty International demandait à la compagnie Transe-en-Danse de créer un spectacle sur les conditions de travail inacceptables imposées aux travailleurs migrants au QATAR, dans le cadre de la préparation de la Coupe du Monde de football 2022, 475 personnes "sans-papiers" faisaient une grève de la faim pour réclamer leur droit à des conditions de travail décentes, demandant une régularisation administrative qui mettrait fin à l'exploitation qu'ils et elles subissent ici en Belgique.

Ces personnes, directement concernées, vous partagent sur scène les réalités qu'ils subissent, en ce moment, ici.

Venez les rencontrer en chair et en os, les écouter de leur propre voix !

A la fois direct et poétique, ce spectacle est un cri pour la justice, la dignité, et l’égalité des droits de tou.te.s, au Qatar comme en Belgique.

Les réponses majoritairement négatives données par la Belgique aux dossiers des grévistes remettent en question la confiance possible dans la parole du gouvernement.

PLUS D’INFOS via http://www.transe-en-danse.org/ où info@transe-en-danse.be

Réservez vos tickets dès maintenant avant que c'est complet! (Entrée est gratuit avec contribution libre)

Parlé en français, sous-titré en néerlandais. Clips audio en néerlandais.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen