Gratis

Internationale Vrouwendag: over ondernemende vrouwen en diversiteit

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Je hebt een passie maar hebt nog wat koudwatervrees om je ondernemersdroom te realiseren?

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag brengen we het verhaal van 3 krachtige vrouwelijke ondernemers die het heft in eigen handen namen.
Journaliste en documentairemaakster Elien Spillebeen gaat in gesprek met 3 ondernemers met een migratieachtergrond over dromen, durven en doen.

  • Adelia Kodia startte een eigen pruikenzaak 'Hair by Londa'. Ze krijgt daarbij coaching via het Europese project SIREE van ARhus.
  • De derde vrouw in het gesprek die haar droom waarmaakte is Souad Abihi. Als verpleegkundige en suicidepreventieëxperte wil ze taboes in de geestelijke gezondheidszorg helpen doorbreken. Dit doet ze via de vzw HSHOEMA.
  • Hadisa Suleyman trekt als vrouwelijke ondernemer uit het Gentse het land rond om anderen te inspireren met haar ondernemersverhaal.

Kom luisteren naar de valkuilen die ze op hun pad tegenkwamen en de kracht die hen gaande houdt.

Een organisatie van VIVA - Okan Wereldklasse en Schakelklas - Moeders voor Vrede - Mama Kivu - Provincie West-Vlaanderen - ARhus - Lokaalmarkt - Markant - Femma en Stad Roeselare.

Tip

Wil je meer van Internationale Vrouwendag meepikken? Kom dan zeker op vrijdag 6 maart vanaf 14u langs op de Lokaalmarkt (De Coninckplein 3).
Zin een culturele ontdekking? Dan kan je vanaf 17u30 in de Lokaalmarkt aanschuiven voor een werelds buffet met ondermeer hummus, rijst en kebab bereid door Maysam Alazzawi. De kostprijs bedraagt 14 euro voor volwassenen, 9 euro voor kinderen. Inschrijven kan via melanie@lokaalmarkt.be.

© Foto door Joke Couvreur (Adelia Kodia met pruiken)

SIREE Interreg 2 Seas Mers ZeeënEr worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen