Inspiratiesessie: Vlechttechniek met Esmé Hofman

Venster Acties

Inspiratiesessie: Vlechttechniek met Esmé Hofman

Wat is het traditionele vlechtwerk en wat is het hedendaagse vlechtwerk? Esmé zal die avond enkele hedendaagse makers uitlichten.

Door Bokrijk

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Kasteel van Bokrijk Craenevenne 121 3600 Genk Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 3 uren
  • eTicket voor mobiel

Esmé is allround vlechtwerkvormgever dankzij de vierjarige vakopleiding die ze in 2001 in Lichtenfels (D) voltooide. Anders dan de traditionele Nederlandse en Belgische vlechters, die van oudsher vooral manden en stoelen vlechten van wilgenteen, beheerst ze meerdere vlechttechnieken. Haar specialisatie is fijnscheenwerk. Als moderne ambachtsvrouw is ze veelzijdig en flexibel. Ze kijkt graag over de grenzen van het oude ambacht heen om zo nieuw en vernieuwend werk te maken. Alleen of samen met ontwerpers en kunstenaars verkent ze nieuwe materialen en technieken. Esmé geeft ons een inkijk in de trends binnen het vlechtwerk. Met welke materialen wordt er gevlochten? Wat is het traditionele vlechtwerk en wat is het hedendaagse vlechtwerk? Esmé zal die avond enkele hedendaagse makers uitlichten. We sluiten af met een netwerkmoment.

Voor wie? Iedereen die het topic interessant vindt is welkom. Of je nu student, starter, kennispartner of een doorwinterde ondernemer bent, een Passe-Partout past voor iedere vakman/-vrouw.