Iftar in de Keuken van Roeselare

Venster Acties

Iftar in de Keuken van Roeselare

Iftar in de Keuken van Roeselare om het samenzijn te vieren tijdens de Ramadan.

Door Kenniscentrum ARhus

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 15 apr. 2023 15:00 - 22:00 CEST

Locatie

Keuken van Roeselare De Munt 36 8800 Roeselare Belgium

Over dit evenement

  • 7 uren
  • eTicket voor mobiel

Ramadan is een heilige maand waar veel moslims een jaar lang naar uitkijken. Het is een maand van spirituele en lichamelijke bezinning en reiniging. Een maand waarin wordt stilgestaan bij het leven en waar liefde voor jezelf, je medemens en God centraal staat.

Tijdens de Ramadan wordt er gevast van zonsopgang tot zonsondergang. Dit betekent dat er een hele dag niets gegeten of gedronken mag worden.

Op zaterdag 15 april organiseert ARhus een Iftar in de Keuken van Roeselare om het samenzijn te vieren. Je bent welkom vanaf 15u om er gezellig samen te koken, te eten en elkaar te ontmoeten.

Kom je ook? Breng dan gerust een maaltijd mee voor jou of jouw gezin.

Wanneer de zon onder gaat, verbreken we samen het vasten.

Iedereen is welkom ongeacht religie, gender, geaardheid, huidskleur of socio-economische status.

Let wel: de plaatsen zijn beperkt dus schrijf je zo snel mogelijk in!

i.s.m. FMDO , Stad Roeselare – Toeleider Diversiteit Ali

© Canva

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Over de organisator

Georganiseerd door
Kenniscentrum ARhus

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.