€ 12,50 – € 16,50

Hoogsensitiviteit, wetenschappelijk bekeken

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Oude Badhuis - Zaal Wasserij

Stuivenbergplein 38

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Prof. dr. Elke Van Hoof (VUB) vertelt over de stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek rond hoogsensitiviteit.

Over dit evenement

HSP Vlaanderen organiseert!

De campagne ‘Hoogsensitiviteit’ van Te Gek!?, VVGG en HSP Vlaanderen wil de vele misverstanden rond hoogsensitiviteit uit de wereld helpen. Daarom nodigt HSP Vlaanderen Professor Elke Van Hoof (VUB) uit om hoogsensitiviteit wetenschappelijk toe te lichten.

Prof. dr. Elke Van Hoof is klinisch psychologe met specialisaties in psychodiagnostiek, trauma, stress en burn-out. Elke Van Hoof doceert als professor, medische en gezondheidspsychologie (sinds 2006) alsook klinisch psychologische interventies (vanaf academiejaar 2017-2018) aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze is gastdocent aan de Vlerick Business School. Daarnaast is ze een gewaardeerd gastprofessor in menig opleiding. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van personen met stress en burn-out, CVS/ME, trauma, aanpassingsproblemen, kanker, werkonbekwaamheid en werkhervatting na langdurige ziekte.

Wat is hoogsensitiviteit en hoe bepalen we wie hoogsensitief is? In het boek ‘Hoogsensitief’ brengt Professor Van Hoof in kaart wat de stand van zaken is van het huidige wetenschappelijke onderzoek. Ook de nieuwe lopende onderzoeken worden belicht.

Mensen met hoogsensitiviteit werden lange tijd stiefmoederlijk behandeld door de wetenschap. Bovendien is de alternatieve informatie die mensen kunnen lezen in blogs, kranten en tijdschriften niet altijd even betrouwbaar. Hoogsensitief biedt een stand van zaken van het huidige wetenschappelijke onderzoek. Het legt uit wat hoogsensitiviteit is, hoe je het kunt herkennen en hoe je kunt omgaan met de problemen die hoogsensitieve personen soms, maar zeker niet altijd, ervaren. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor iedere professional die met hoogsensitieve mensen in contact komt en voor die mensen die graag een blik werpen op de wetenschappelijke achtergrond van hoogsensitiviteit.

Op de voordracht is ook een uitgebreid boekenaanbod aanwezig.

www.hspvlaanderen.be

Meer info over de campagne vind je terug op www.tegek.be/hoogsensitief

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Oude Badhuis - Zaal Wasserij

Stuivenbergplein 38

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen