Healthcare Heroes – sessie 1 Inspiratie – 8 oktober 2019 aan de KUL
Datum en tijd
Healthcare Heroes - Schrijf mee aan de gezondheidszorg van morgen
Over dit evenement
Ben je student? Bepaal mee de gezondheidszorg van morgen en stel je ideeën voor aan de beleidsmakers. Bovendien kan je toegang winnen tot het uitzonderlijke Wired Health evenement in Londen (reis en verblijf inbegrepen). Het congres waar experts van over de hele wereld debatteren over de gezondheidszorg van morgen.
Schrijf je in voor deze eerste inspirerende sessie!
Healthcare Heroes is een incubator voor de innovatieve gezondheidsideeën van morgen. Het project, in samenwerking met de KUL en UCL, is toegankelijk voor alle student van universiteiten en hogescholen en wordt begeleid door experts uit alle vakgebieden. Op het programma: workshops, coaching en de kans om je project te verdedigen bij de beleidsmakers.
Duurzame gezondheidszorg vraagt een efficiënt gezondheidssysteem dat aanzet tot innovatie en dat economisch gezond is. Met behandelingen en gezondheidszorg die continu verbeterd worden. Technologie moet in de toekomst nog meer ten dienste staan van de mensen en niet omgekeerd.
Daarom richt Healthcare Heroes zich tot jullie. Het programma staat open voor alle studenten die interesse hebben voor de gezondheidszorg van morgen. We hebben zowel economen, app-ontwikkelaars, ingenieurs als filosofen nodig … kortom mensen die de wereld willen veranderen.
Kom op 8 oktober 2019 naar de campus van de KUL in Leuven voor een inspirerende avond met experts uit binnen- en buitenland. Een expert uit het veld, een chronische patiënt en een innovatieve startup vertellen hun inspirerend verhaal. Ze zullen hun visie op de toekomst van de gezondheidszorg delen.
Programma:
- 18u00: Onthaal
- 18u30: Inspirerende presentaties van drie experts uit binnen- en buitenland* over technologische disruptie in de gezondheidszorg, de rol van de patient in de behandeling, en de impact daarvan op de duurzaamheid van gezondheidszorg
- 20u00: Debat**
- 20u30: Receptie
Na deze inspiratiesessie nodigen we jullie uit op een Hackathon op 25 en 26 oktober 2019 op de campus van de KUL. Experts zullen je coachen en helpen tijdens de brainstormsessie om je ideeën verder te ontwikkelen. Na deze 2 dagen mag je jouw idee voorleggen aan de experts. Wordt je project gekozen tot één van de twee finalisten van je unief, dan mag je het in februari 2020 met hart en ziel verdedigen voor een jury van beleidsmakers uit de gezondheidszorg, samen met de twee andere finalisten van de UCL.
Wint je project, dan ontvang je toegang tot het uitzonderlijke Wired Health evenement in Londen (reis en verblijf inbegrepen), het congres waar experts van over de hele wereld debatteren over de gezondheidszorg van morgen
Het programma is een initiatief van AbbVie, in samenwerking met verschillende partners: het Kot Santé, een “kot à projet” in Louvain-la-Neuve, de Leuvense studentenvereniging AFC (Academics for Companies), IMEC, de Algemene Pharmaceutische Bond (APB), Domus Medica, Partena Ziekenfonds, de Europese Patiëntenacademie (EUPATI) en de Société Scientifique de Médecine Générale (SSMG). Elk op hun manier zijn ze allemaal bezig met de gezondheidszorg van morgen.
Geïnteresseerd ? Schrijf je nu hier in voor de inspiratiesessie op 8 oktober.
Wil je inschrijven voor de hackathon op 25 en 26 oktober, gebruik dan deze link .
Meer info:
- Vind hier de antwoorden op je vragen
- healthcareheroes2019@gmail.com
Door je te registreren voor dit evenement, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van deze wedstrijd.
-------------------------------------------------------------------------------
* Lijst van de sprekers:
Prof. Philippe Coucke
Professor Coucke, hoofd van de afdeling radiotherapie in Luik, zal de aandacht vestigen op de veranderingen die nodig zijn voor ons ecosysteem in de gezondheidszorg. Hij is ook gepassioneerd door technische revoluties in de gezondheidssector (big data, artificiële intelligentie, cloud en blockchain). Hij argumenteert hoe technologie voor een revolutie kan zorgen in de gezondheidszorg en hoe dit de patiënt meer kan responsabiliseren.
David deBronkart
David deBronkart, beter bekend als “e-patient Dave”, overwon vergevorderde nierkanker. Door deze ervaring realiseerde hij zich dat patiënten zwaar onderbenut worden in de gezondheidszorg. Vandaag zet hij zich actief in om een nieuwe dynamiek te creëren in de manier waarop patiënten informatie krijgen, raadplegen en gebruiken. Hij legt uit hoe een patiënt een grotere rol kan spelen in zijn of haar behandeling.
Ward Servaes
Ward Servaes is medeoprichter van de Belgische, innovatieve startup “moveUP”. Hij vertelt hoe hij, op basis van een idee, het beheer van de gezondheidszorg kon verbeteren. Ze lieten de globale kost voor zowel de patiënt als de maatschappij dalen. “moveUP” zorgt voor een betere revalidatie na hospitalisatie en ze zorgen met preventieve maatregelen voor een gezondere levensstijl. Voor de gezondheidsprofessionals helpt de startup om een efficiëntere en kwalitatievere gezondheidszorg te realiseren tijdens het ganse gezondheidstraject van de patiënt.
** Lijst van de deelnemers aan het debat:
Professor Philippe Coucke
Zie hierboven
Mitchell Silva
Mitchell Silva is de voorzitter van het Belgische EUPATI (‘European Patient Academy for Therapeutic Innovation’) nationaal platform, een multi-disciplinair consortium tussen patiënten, academici en de farmaceutische industrie. EUPATI richt zich op de voorlichting en scholing om de vaardigheden en het vermogen van patiënten te vergroten in het domein van geneesmiddelenontwikkeling. Naast zijn rol als voorzitter van EUPATI Belgium is Mitchell ook entrepreneur, auteur en specialist in het domein van patient empowerment en patient engagement.
Eric Van der Hulst
Eric Van der Hulst is gezondheidsinnovatiemanager bij Imec (Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum) in Leuven. Zijn missie is digitalisering inzetten om meer mensen een betere gezondheid te bieden. iMEC is het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen.
Anja Declercq
Anja Declercq is hoogleraar aan de Faculteit Sociale Wetenschappen (KULeuven) en is subdivisiehoofd van LUCAS – Centrum voor Zorgonderzoek en Consultancy. Haar onderzoeksonderwerpen zijn de organisatie van de zorg voor ouderen met dementie, de sociologische studie van veroudering en ouderen, de sociologie van sociaal beleid, welzijnsbeleid en de kwalitatieve methodologie.