€ 0 – € 100

Groepswerk met je leerlingen vormgeven en effectief begeleiden voorjaar2022

Venster Acties en details

€ 0 – € 100

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

HOGENT Campus Mercator G

lokaal 2007

Henleykaai 84

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Groepswerk loopt niet altijd fijn. Hoe komt dat? En kun je als leerkracht het verschil maken?

Over dit evenement

Sommige leerlingen nemen van nature veel verantwoordelijkheid op en doen dan vaak het meeste werk. Dat kan frustrerend zijn. Leerlingen die uit zichzelf niet zoveel verantwoordelijkheid opnemen, kunnen rustig meesurfen en leren vaak niet veel bij.

Of misschien willen ze wel graag iets inbrengen maar durven ze niet goed, denken ze dat de dominantere leerlingen in hun groepje het toch wel beter zullen doen. Ze missen een leerkans. Dit kan tot onuitgesproken frustratie leiden die pas thuis of op de speelplaats wordt geventileerd. Mogelijks ontstaan er zelfs openlijke conflicten. De leerlingen houden in dit scenario hoe dan ook geen goed gevoel over aan het samenwerken in groepjes.

 • Hoe is het voor jou als leerkracht om groepswerk te begeleiden?
 • Ervaar je het als een zinvolle onderwijsvorm met een correcte taakbelasting voor zowel leerling als leerkracht en voldoende leerrendement?
 • Hoe leer je je leerlingen effectief en leuk samenwerken?
 • Hoe kijk je vanuit een eenvoudig model naar de verschillende rollen die leerlingen daarbij opnemen?
 • Hoe kun je hen daarbij helpen, met oog voor het opnemen van verantwoordelijkheid, maar evenzeer voor het bewaken van de sfeer in de groep en voor het respecteren van ieders eigenheid?
 • En hoe breng je een structuur aan in de begeleiding die niet alleen de leerling ondersteunt, maar van groepswerk ook een haalbare kaart maakt voor de leerkracht?

Interactief zoeken we aan de hand van jouw klassituatie hoe we concreet vorm kunnen geven aan jouw groepswerk.

Tijdens deze workshop krijg je theorie en praktijk, tips en tricks. We gebruiken een model gebaseerd op Transactionele Analyse (TA): een zeer toegankelijk methode. De concepten van TA bieden een eenvoudig en tegelijk heel rijk kader om te kijken naar samenwerking en het opnemen van verantwoordelijkheid. Een kader ook om te kijken naar planmatig werken, communicatie en hoe om te gaan met conflicten.

Komen aan bod:

 • Verschillende soorten effectief en niet effectief gedrag in een groep onderscheiden en benoemen.
 • Verschillende types taak- en relatieverantwoordelijkheid binnen een groep onderscheiden en benoemen.
 • Verschillende soorten gedrag van leerlingen bespreekbaar maken en leerlingen leren reflecteren over hun gedrag.
 • De invloed van evaluatievormen op de groepsdynamiek begrijpen.
 • De groepsdynamiek bijsturen waar nodig.
 • De dynamiek bij conflicten begrijpen en benoemen.

DOELGROEP

leerkrachten, zorgleerkrachten en directies secundair onderwijs ASO & TSO, geïnteresseerden

LESGEVER

Els Van MechelenAn Willems , HOGENT

Deze studiedag kan ook als groepstraining op aanvraag bij jou ter plaatse. Nodig ons bvb. uit voor een pedagogische studiedag en vraag vrijblijvend je offerte aan via expertise@hogent.be

INFO

 • inhoudelijke vragen: els.vanmechelen@hogent.be
 • praktische vragen: celevents@hogent.be
 • scroll down voor de Frequently Asked Questions (FAQ)

FAQ

Krijg ik een deelnamebewijs?

Je ontvangt een aanwezigheidsattest.

Kan ik per overschrijving betalen?

Betalen via overschrijving of factuur kan niet. De 3 betalingsmogelijkheden waaruit je in Eventbrite kan kiezen, zijn online bankieren via iDeal, bancontact of creditcard.

Mijn werkgever betaalt doorgaans alleen per overschrijving/ factuur, wat kan ik doen?

Wij adviseren deelnemers zelf online te betalen en direct intern een kostennota bij hun werkgever in te dienen om die aankoopkosten terug te vorderen d.m.v. het aankoopbewijs/ticket dat ze automatisch in hun mailbox ontvangen. Facturen worden niet opgemaakt.

Kan ik een bewijs voor de boekhouding krijgen?

HOGENT levert voor deze activiteit als onderwijsinstelling onderwijsdiensten die volgens art 44 van het btw-wetboek zijn vrijgesteld. Wij leveren jou een document af in de vorm van het e-ticket.Dit e-ticket is een geldig bewijsstuk voor je boekhouding.

Kan ik een subsidie van de kmo-portefeuille ontvangen?

Ja, als je een standaardticket van 100 euro koopt, komen deze sesies in aanmerking voor de KMO-portefeuille bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Je kan je steunaanvraag bij KMO-portefeuille doen vanaf de inschrijving en tot maximum 14 dagen na de start van de lessen via de site van KMO-portefeuile. Meer info lees je hier: www.kmo-portefeuille.be

Hoe schrijf ik me in met KMO-portefeuille?

1. Selecteer het ticket naar keuze.

2. In ons registratieformulier kies je niet voor online betalen, maar voor de betaaloptie 'CHEQUE'. Zodoende hoef je aan HOGENT niet  rechtstreeks te betalen.

Doe vervolgens je subsidie-/steunaanvraag via VLAIO op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen   HOGENT is geregistreerde dienstverlener met registratienummer DV.O101616.

3. Betaal effectief je eigen aandeel aan VLAIO met hun stortingsgegevens, via KMO-portefeuille.  Daar geef je als referentienummer (factuurnummer) het unieke bestelnummer van je inschrijving bij HOGENT.  Deze uniek code vind je op je e-ticket in je mailbox op het door jou opgegeven mailadres bij je ticketregistratie. Je e-ticket vervangt een factuur en is een geldig bewijsstuk voor je boekhouding.

Je betaalt dus maar 1 keer en enkel aan de KMO-portefeuille. HOGENT wordt hiervan op de hoogte gebracht via VLAIO.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

VERVOERS- PARKEERMOGELIJKHEDEN

Campus Mercator is heel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De campus is slechts enkele haltes verwijderd van dit station. Meer info: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

Wij raden dan ook aan om daar gebruik van te maken om geen parkeermoeilijkheden te ondervinden. Parkeren op de campus is tenslotte niet mogelijk. Wel kan je eventueel terecht in de omliggende straten. Kom je toch met de wagen, dan is de betaalparking aan het station Gent - Sint Pieters beschikbaar.

 • http://www.b-parking.be/info/nl/mycarpark/67-gentstpieters?start=1
 • https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/mobiliteit/parkeren/park-and-ride-pr/pr-loopexpo

Kom je met meerdere collega’s of kennissen? Carpoolen is een goede en duurzame keuze!

Annuleren

Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien deze workshop te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug.

Restituties kan je alleen aanvragen door in te loggen via je Eventbrite-account onder de rubriek Tickets. Servicekosten van max.4% + 0.99€ (afhankelijk van je ticket) worden afgehouden.

Groepstrainingen op aanvraag

Interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je school? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining bij jou ter plaatse misschien beter geschikt.

We kunnen voor jou ook een training op maat organiseren. Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal kan, stuur dan een mailtje naar expertise@hogent.be


		Afbeelding van Groepswerk met je leerlingen vormgeven en effectief begeleiden voorjaar2022
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

HOGENT Campus Mercator G

lokaal 2007

Henleykaai 84

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator HOGENT

Organisator van Groepswerk met je leerlingen vormgeven en effectief begeleiden voorjaar2022

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen