Gratis
GOING LIVE // #3F Marketing: Futurism in Finance & FinTech

GOING LIVE // #3F Marketing: Futurism in Finance & FinTech

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Iedereen, alle consumenten en ondernemers, zitten vandaag in fintech. Reden genoeg voor ondernemers om zich te informeren.

Over dit evenement

|| FINTECH || Frederic Vanderheyde, founding partner van DUVAL UNION Innovative Marketing waagt zich aan de fintech sector met inspirerende cases! Marketing blijft belangrijk en wordt telkens op hoog niveau uitgespeeld. Nieuwe tijden vragen echter wel voor nieuwe oplossingen, maar 1st een nieuwe leercurve :

↳ 𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝗶𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗯𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗸 𝗱𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝗼𝗽 𝗵𝗼𝗴𝗲𝗿 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗮𝘂 𝗺𝗲𝘁 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝘀𝗹𝗮𝗴 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗲𝗻 𝘀𝘁𝗮𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁?

↳ 𝗪𝗮𝘁 𝗸𝗮𝗻 𝗱𝗶𝘁 𝗼𝗽𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗲𝗻, 𝗻𝘂 𝗼𝗻𝗺𝗶𝗱𝗱𝗲𝗹𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗷𝗻? 𝗭𝗶𝗷𝗻 𝗲𝗿 𝘁𝗼𝗽 𝘃𝗼𝗼𝗿𝗯𝗲𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoelang kan jij een briefje van 50 euro tussen jouw 2 vingers vasthouden?Ik hou een briefje van 50 euro niet langer vast dan 60 seconde. Ofwel heb ik het heel goed verstopt, ofwel is de kans groot dat 1 van de kinderen ermee weg is. Ik gebruik al jaren geen cash geld meer. Het geld van ons allemaal wordt beheert door technologie, behalve die van oma onder de matras. Maar wat oma nog niet weet hebben wij gebundeld in onze download die je in de comments gratis kan terugvinden.

Waar is cash nog wel King? In tech-savy landen zoals IJsland, werd in 2021 slechts 8% van alle betalingen in het land met contant geld verricht. De króna is bijna overbodig geworden. Tegenovergestelde is Albanië, zij gaan in tegen de cashloze trend. In 2019 betaalden 88% van de Albanezen met contant geld. Begin vorige jaar organiseerden we Carole’s Leeskamer met Jurgen Ingels. Meer dan 200 mensen waren hierop aanwezig. Jurgen Ingels is de fintech pionier en één van de bekendste ondernemers in ons land. Zijn grootste investering tot nu realiseerde hij in 2021. Met zijn Smartfin investeerde hij 15 miljoen euro in Recharge, een platform voor prepaidbetalingen. Over 2 à 3 jaar moet Recharge uitgroeien tot een unicorn.

Welk land betaalt het meest voor fintech experts? Ik vraag me af of alle fintech experts kijken naar Azië? Wat mij opvalt is dat het meest waardevolle fintech-bedrijf ter wereld in 2020 Ant Group was. Analisten verwachten dat de vraag naar fintech-diensten tegen 2025 zal toenemen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 25-30%. Vandaag werd in EMEA in totaal zo’n 9,8 miljard US dollar geïnvesteerd in fintech-bedrijven. Booming business dus!

De snelst groeiende fintech-segmenten in Singapore vond ik ook wel boeiend:

1. Vraag naar virtuele bankervaringen ⟶ 68% van de Singaporese consumenten geven de voorkeur aan digitale kanalen om met hun bank in contact te komen. De groei hier is te danken aan de veranderende verwachtingen van klanten en de stijgende vraag naar digitale financiële diensten.

2. Vraag naar digitale betalingsmogelijkheden ⟶ Uit onderzoek van Visa Inc. wil 57% van de consumenten cryptocurrency als een beloning voor een loyalty programma. Shake Shack, een hamburgerketen, test zelfs #Bitcoin beloningen uit, om jonge consumenten aan te trekken. De groei hier is te danken aan: online winkelen, de verschuiving naar cashloze & realtime betalingen.

3. Vraag naar koop-nu-betaal-later ⟶ 30% van de Singaporezen tussen 25 en 40 jaar gebruikt een koop-nu-betaal-later opties. Apple Inc. werkt daarom aan een nieuwe dienst, Apple Pay Later. Consumenten kunnen hiermee een aankoop in termijnen betalen. Ze willen van de iPhones betaalterminals maken.

Benieuwd naar de inzichten? Schrijf je alvast in voor onze keynote.

Tot dan!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen