Filmvoorstelling: Minga, Voices of Resistance

Venster Acties

Filmvoorstelling: Minga, Voices of Resistance

Deze documentaire geeft een blik achter de schermen over de impact van mijnbouw op plaatselijke gemeenschappen en het milieu.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1, Het Verzonken Kasteel) De Munt 8 8800 Roeselare Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Voor de productie van een smartphone zijn meer dan 45 minerale elementen nodig en het overgrote deel daarvan wordt gewonnen door mijnbouw. Deze documentaire geeft een blik achter de schermen over de impact van mijnbouw op plaatselijke gemeenschappen en het milieu. Van Patagonië tot de bergen van Mexico, gemeenschappen komen in opstand. Zij klagen de vernietiging van hun grondgebied en hun leven aan. Steunend op hun cultureel erfgoed organiseren zij zich om het bloedbad te stoppen en inspirerende oplossingen te creëren. De documentaire Minga is een echo van deze stemmen van verzet. Filmmakers Pauline en Damien hebben twee jaar met hen doorgebracht en lieten hen volledig vrijuit spreken. Hun getuigenissen, afkomstig uit zoveel verschillende landen, weven een gemeenschappelijk verhaal, gekleurd met wijsheid en vastberadenheid.

Deze filmvoorstelling kadert binnen het bredere programma van Repair Week Roeselare. Nabepreking door Catapa VZW.

i.s.m. Stad Roeselare, Avansa MZW, CATAPA VZW, Interreg NWE Sharepair

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring