€ 16,50

FACES ON TV + PALE GREY

Evenementdetails

Artiesten
Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Faces On TV is de Gentse band rond producer/muzikant Jasper Maekelberg (Amongster, Yuko, Bear Run, Manhog, …).

Jasper maakte als muzikant als eerste furore als gitarist bij Amongster en Yuko. Daarna linkte je zijn naam al snel aan Bazart, Tsar B, Warhola, Soldier's Heart en Gabriel Rios, waar hij als producer/mixer meewerkte aan diens releases.

En dit jaar is hij er, dat eigen album 'Night Funeral' van Faces on Tv, Maekelberg's soloproject. Een warmbloedige en intieme plaat, sensueel met momenten, inheems en exotisch anderzijds. Met licht-psychedelische arrangementen, prairiebeats, filmische r&b en bovenal catchy melodieën.

En alles doet ie zelf: de instrumenten, de stemmen. Het resultaat? Een multiplaat die helemaal Jasper Maekelberg is.

'Maekelberg laat een coherent en verslavend geluid horen. Een waarop je zowel down wilt zijn als dansen. Wat een verleidelijk debuut, deze Night Funeral.' **** De Morgen

_____

In 2011 zag de debuutep van Pale Grey "Put Some Colors" het daglicht. Een plaatje waarop elk nummer de naam van een kleur kreeg. De Luikse jongens schommelden ermee tussen hip hop en elektronica. Sindsdien was het even stil maar vorig jaar (2017) kwamen ze met ep 'Ghosts' én langspeler "Best Friends". Hun subtiele dreampop laat hen surfen in de regionen van Girls in Hawaii, The Postal Service of The Notwist, met hier en daar een experimentele uitschieter die doet denken aan Why? of Explosions In The Sky.

Het bracht de groep al op podia van grote festivals als Dour en het Engelse Great Escape. Dit najaar doen ze een clubtour door België in het voorprogramma van Faces on TV.

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen