Expertendag: Grafisch & digital design

Venster Acties

Weinig tickets over

Expertendag: Grafisch & digital design

Expertendag: Grafisch & digital design

Door Flanders DC en Creative Belgium

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 8 jun. 2023 09:45 - 17:00 CEST

Locatie

WATT The Firms Nieuwewandeling 62 9000 Gent Belgium

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 7 uren 15 minuten
  • eTicket voor mobiel

Expertendag: Grafisch & digital design

Ben je al een aantal jaren actief binnen de sector van grafisch of digital design? Ontwerp je huisstijlen, reclamecampagnes, brochures, boeken, websites of apps? Je krijgt hoe dan ook te maken met een aantal uitdagingen die we tijdens deze Expertendag zullen aanpakken. Thema’s als artificial intelligence, motion design en digital experience design komen aan bod, maar je leert ook bij over versterkende samenwerkingen, werken voor de cultuursector, pitches en de juridische aspecten bij samenwerkingen. Deze inspirerende dag vindt plaats op dinsdag 8 juni bij WATT The Firms in Gent.

Grijp deze kans om dieper in te gaan op hoe je als grafisch ontwerper of digital designer kan groeien in de huidige context. Aan het eind van de dag ga je naar huis met frisse inzichten, bruikbare tips en nuttige contacten. Waar moet je op letten bij het opmaken van contracten, nu de wetgeving rond auteursrecht en samenwerkingen aangepast is? Hoe ga je om met de specifieke uitdagingen die gepaard gaan met werken voor de cultuursector? Wat met pitches? Hoe werk je best samen als motion designer? Welke technologische tools zet je in voor de beste experience design? Hoe kan je AI inzetten om je creatieve proces te verbeteren?

Concreet

We starten de dag met een plenaire sessie rond de mogelijkheden van AI en hoe het inzetten om je creatieve proces te verbeteren met Vincent Buyssens. Daarna kies je bij inschrijving bij welke experts je graag in een klein groepje op de sofa plaatsneemt. Je kan ook aangeven of je graag een 1-op-1 gesprek met één van hen wenst. Wij zorgen voor een gepersonaliseerde planning, maximaal rekening houdende met je voorkeuren, zodat je zoveel mogelijk uit deze middag kan halen. ’s Middags schuiven we samen aan voor de lunch en aan het einde van de dag is er een afsluitende netwerkdrink.

Een ticket kost 120 euro (excl. btw) inclusief een volledig dagprogramma en afsluitende drink.

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Creative Belgium.

Voor wie?

Dit is een event voor grafische ontwerpers en digital designers, of bedrijven actief in die sector. We verwachten dat je minstens drie jaar actief bent.

Programma

De dag wordt ingeleid door een plenaire sessie:

AI als rekenmachine voor de creatieve geest - Vincent Buyssens (Starhaven)

Vincent "Voidwalker" Buyssens, een ervaren digitaal strateeg, helpt al jaren creatieve bedrijven zich te oriënteren in de wereld van algoritmen, platformen en online subculturen. Via Starhaven begeleidt hij deze ondernemers met hun creatief brein aan te passen aan AI, de meest disruptieve technologie die onze sector ooit gekend heeft. In deze sessie legt hij uit hoe je AI kunt inzetten om je creatieve proces te verbeteren, welke tools prioriteit verdienen en hoe je kunt ontwerpen op een grenzeloos canvas.

Je kan een keuze maken uit volgende thema's en experts:

Juridische bedenkingen bij creatieve samenwerkingen - Françoise Carlier

Françoise Carlier is als advocate gespecialiseerd in intellectuele eigendom, handelsrecht, contractenrecht en risicomanagement. Tijdens deze sessie geeft ze inzicht in de juridische achterkant van samenwerken met verschillende partijen (bijvoorbeeld creatief consultancy bureau of freelancer) en de do's en dont’s bij de redactie en onderhandeling van een contract opmaken. Het Belgische verbintenissenrecht is sinds 1 januari 2023 vernieuwd, sinds 1 augustus 2022 zijn er belangrijke aanpassingen bij afspraken ivm auteursrecht en samenwerkingen die Françoise meer zal toelichten.

Françoise is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Cultuurontwerp of ontwerpcultuur? - Sang Vandenbosch (Bureau BoschBerg)

Bureau BoschBerg is een bureau voor grafisch ontwerp en art direction. Het team heeft een grote expertise opgebouwd in het ontwerpen van o.a. visuele identiteiten voor (culturele) instellingen. In 2021 won Bureau BoschBerg de Henry van de Velde Young Talent Award. Typerend voor hun werk is het combineren van beeld en typografie op een persoonlijke manier met veel aandacht voor het inhoudelijke, uitgedaagd door de visie van de opdrachtgever. Art director en grafisch ontwerper Sang bespreekt aan de hand van enkele cases de uitdaging van het ontwerpen voor cultuur: van een barokmuziekfestival tot de weide van Werchter.

Sang is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Van data naar moving images - Zeno Heymans (Toykyo)

Zeno Heymans is motion designer bij multidisciplinaire designstudio Toykyo. Met zijn achtergrond in design en development bleek animatie dé sweet spot. Tijdens deze sessie zal Zeno vertellen over de uitdagingen om voor klanten te werken en waarop je moet letten. Door korte deadlines is het essentieel om te vertrouwen op een goed verloop van het creatieve proces. Hoe je werkbare bestanden voor klanten oplevert, informatie slim verwerkt in variabele templates en wat het belang is van je eigen duidelijke visie verdedigen kom je te weten tijdens deze sessie.

Zeno is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Versterkend samenwerken - Lieselot Coenen & Arwen Ronner (de Ronners)

Lieselot Coenen is ontwerper en partner van de Belgische tak van studio de Ronners, Arwen is samen met Matthijs Ronner founding partner van de gelijknamige studio in Rotterdam. Als team vormen ze een perfecte balans tussen Nederlandse lef en Belgische finesse. Door samen te werken, versterken ze hun positionering en ontwikkelden ze een kenmerkende eigenheid in ontwerp en aanpak. Hoe kan samenwerken versterkend werken? Wat kunnen we leren van onze Noorderburen? En wat met freelancers in aanvullende disciplines? Er is geen pasklaar antwoord, maar ze geven je graag inzicht in hun werkwijze.

Lieselot en Arwen zijn ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Digital experience design - Hannah Patronoudis (nocomputer)

Hannah neemt jullie mee in de wereld van interactieve en digitale experiences. Nocomputer, haar creative technology studio, valideert dagelijks ongeremde ideeën van creatieve denkers, durvers en dromers. Ze gelooft erin dat de beste experiences voortvloeien uit een nauwe samenwerking tussen creatives en technici. Augmented reality, machine learning, voice cloning, AI en chatbots zijn allemaal buzzwords om je digitale campagne te transformeren naar een digitale ervaring, maar je moet de juiste tool voor het juiste project kiezen én het moet vooral écht werken. In deze sessie vertelt Hannah meer over de juiste tool.

Hannah is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Strategie van pitches - Dimitri Jeurissen (Base Design)

Het is op de schoolbanken van La Cambre dat Dimitri Jeurissen, grafisch ontwerper van opleiding, zijn partners en mede-oprichters van Base Design ontmoette. Vandaag, ruim dertig jaar later, is hij ook creatief directeur en medezaakvoerder van het branding agency. Met projecten voor Bozar, StuBru tot Degroof Petercam, architectenbureau Allies and Morrison en brillenmerk Ace&Tate, kent Base Design een extra divers klantenbestand. Pitches zijn vandaag de dag nog steeds een gangbaar fenomeen in de sector. Hoe gaat Base Design daarmee om? Wat is hun strategie erachter? In deze sessie vertelt Dimitri de do’s en don’ts over pitching, volgens Base Design.

Dimitri is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Heb je je keuze gemaakt? Schrijf dan snel in en ga die dag naar huis met frisse inzichten, bruikbare tips en nuttige contacten!

Over de organisator

Weinig tickets over