Erfgoeddag – De wondere wereld van museumbijen

Venster Acties

Erfgoeddag – De wondere wereld van museumbijen

Ontdek de bijen in onze museumtuin tijdens Erfgoeddag.

Door Museum Dhondt-Dhaenens

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 23 apr. 2023 10:00 - 15:00 CEST

Locatie

Museum Dhondt-Dhaenens 14 Museumlaan 9831 Sint-Martens-Latem Belgium

Over dit evenement

  • 5 uren
  • eTicket voor mobiel

Heb jij de bijenkasten in onze beeldentuin al zien staan?

Onze museumimker Werner Roelandts dompelt jou (en je gezin) onder in de unieke wereld van de honingbijen. Hij biedt een antwoord op al jullie bijenvragen: waarom een bijenkoningin een nummertje draagt, waarom bijen kunnen dansen, wat koninginnebrij is, waar en hoeveel honing ze halen, waarom hebben we bijen nodig... En je kan altijd proeven uit verschillende soorten honing!

Nadien kunnen uw kinderen ook deelnemen aan een zoektocht die hen doorheen de permanente werken in het museum en haar tuin leidt. Bzzz...De bijtjes begeleiden jullie zoektocht.

Over de organisator

Georganiseerd door
Museum Dhondt-Dhaenens

Museum Dhondt-Dhaenens is een internationaal gerenommeerd museum voor hedendaagse en moderne kunst in Deurle, België. Het museum maakt deel uit van de Stichting Mevrouw Jules Dhondt-Dhaenens, opgericht door Jules en Irma Dhondt-Dhaenens in 1967. De Stichting waarborgt de oorspronkelijke visie van het echtpaar Dhondt-Dhaenens door zowel hun kunstcollectie als cultuur in brede zin toegankelijk te maken voor een divers Vlaams, Belgisch en internationaal publiek. Naast het Museum Dhondt-Dhaenens omvat de stichting twee nabijgelegen sites, de Wunderkammer en Woning Van Wassenhove.

www.museumdd.be

Gratis