Gratis

EHSS Summer School: Nudging op de werkvloer

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Nudging toegepast binnen veiligheid

Over dit evenement

Vandaag neemt Steven Lutin ons mee met een hot topic: nudging! Wat zijn de valkuilen, waarop moet je letten? Wat werkt en wat werkt niet?

Een aantal nudges werden toegepast en er werd gekeken of er een verandering van gedrag observeerbaar was. Conclusie: Voor sommige nudges was er gedragsverandering observeerbaar, zelfs een maand later. Anderzijds waren er ook enkele nudges die geen enkele impact hadden op het gedrag. Kortom, nudging is niet de heilige graal!

Steven Lutin is Preventieadviseur Veiligheid en Ergonomie met jaren ervaring bij diverse grote organisaties en internationale bedrijven. Hij studeerde bedrijfspsychologie aan de UGent en behaalde daarna zijn postgraduaat Ergonomie aan de UAntwerpen. Maar het was pas nadat hij magna cum laude de studies Safety Management afrondde aan de Antwerp Management School (UAntwerpen) dat hij definitief door het veiligheidsvirus gebeten werd. Vandaag is hij de gedreven zaakvoerder van Red Pill, van waaruit hij bedrijven adviseert op vlak van veiligheid, kwaliteit en ergonomie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen