€ 35

EduNext On-Tour: Schoolbezoek Agora Geraardsbergen en 1OK/KAZ klas Herzele

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

GO!Atheneum Herzele

De Tramzate 9

9550 Herzele

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Om mensen met hun eigen ogen te laten zien hoe andere scholen het aanpakken, bezoeken we tijdens EduNext On Tour een innovatieve school in Vlaanderen of Nederland. De school geeft een korte toelichting over hun werking waarna er een rondgang is in de school. Hierbij is uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. Na de rondgang is er een reflectiemoment.On-Tour 18 mei 2018

Een forum voor zelfsturend leren

"Leerplezier, verbondenheid, eigenaarschap en kritisch denken, dat zijn de 4 pijlers waar het in de Agoraklas van het GO! Atheneum Geraardsbergen om gaat. 7 verschillende vakleerkrachten vormen er een co-teachend team in de derde graad. Vanuit hun eigen ervaringen en gesprekken met alumni kwamen zij tot de conclusie dat het traditioneel onderwijs voor heel wat leerlingen ontoereikend is. Na talrijke bezoeken aan innovatieve projecten in Vlaamse en Nederlandse scholen en inspirerende voorbeelden op het EduNext Leerfestival 2017 gingen zij aan de slag met de hertekening van hun onderwijsaanpak.

In de Agoraklas komen verschillende vakken samen onder hetzelfde dak. De leerlingen nemen via een weekplanning hun leerproces zelf in handen. Er wordt ingezet op de competenties van de 21ste eeuw en met behulp van Chromebooks werken de leerlingen en de coaches samen aan vakoverschrijdend materiaal. Daarnaast wordt sterk ingezet op het meten van de leerwinst en wordt er innovatief omgegaan met evalueren. Ook de cijfers liegen er niet om: de gemiddelde score ligt 10% hoger dan in het 'oude' systeem. De nadruk ligt dan ook vooral op het inzichtelijk kunnen verwerken en toepassen van de leerstof.

In Herzele zijn ze een jaar voordien in de eertste graad begonnen. Op 1 september begonnen 24 leerlingen er in de B-stroom (1 OK klas) hun eigen leerproces in de hand te nemen. De leerlingen zijn ook hier verantwoordelijk voor hun weekplanning met verplichte en vrije vakoverschrijdende taken. Het resultaat is zo goed dat ze dit schooljaar ook gestart zijn in de A-stroom (KAZ klas).

Ben je benieuwd naar hoe een grote zelfstandigheid van de leerlingen hen beter voorbereid op het hoger onderwijs en hoe tegelijk hun motivatie en welbevinden stijgt? Of heb je nood aan ideeën om leerwinst te meten? Kom dan zeker mee luisteren naar de leraren én leerlingen uit de Athenea Herzele (1e graad) en Geraardsbergen (3e graad).

Programma

9u -10.30u: Bezoek Herzele (KAZ klas, 1OK)
11.30 - 12.30u: Bezoek Geraardsbergen (Agora-klas)

Middaglunch (inbegrepen)

14u: Plenaire toelichting en gesprek


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

GO!Atheneum Herzele

De Tramzate 9

9550 Herzele

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen