Gratis
Dit is business design thinking

Dit is business design thinking

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Neem deel aan dit gratis webinar en maak kennis met een krachtig probleemoplossend proces

Over dit evenement

In een snel evoluerende wereld moeten bedrijven blijven innoveren om te overleven. Van hun werknemers verwachten ze dan ook dat zij verandering omarmen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

In zowat elk managementboek over digitale of duurzame transformatie bots je in het hoofdstuk ‘how to’ op design thinking. Geen wonder, want design thinking is de ideale aanpak voor het ontwikkelen van innovatief vermogen, zowel op het niveau van individuele werknemers als van teams en organisaties.

Design thinking is een krachtig probleemoplossend proces. Het vertrekt van inzicht in de onvervulde behoeften van de gebruiker of klant. Vanuit dit inzicht trek je al doende een heel innovatieproces op gang: van conceptontwikkeling en toegepaste creativiteit tot prototyping en experimenteren.

Pas je design thinking toe in het bedrijfsleven, dan verhoog je niet alleen het succespercentage van innovaties, maar stijgt meteen ook het innovatieve vermogen van zowel je werknemers als je organisatie.

Wil jij met jouw team de toekomst van je organisatie in handen nemen maar weet je nog niet exact hoe? Neem dan zeker deel aan deze onlinesessie en leer op een laagdrempelige manier:

  • wat design thinking is (via inspirerende cases)
  • hoe je innovatievermogen opbouwt
  • hoe creatief zelfvertrouwen ontstaat

Over de docent

Afbeelding van Dit is business design thinking

Remco Lenstra behaalde zijn Master of Product Design in 2000 en werkte vervolgens tien jaar in de maakindustrie, onder meer als R&D-manager. Daarna ging hij aan de slag bij Flanders lnshape, waar hij werkte aan een onderzoeksprogramma rond het toegankelijk en toepasbaar maken voor de industrie van academische kennis over innovatie. In 2016 werd Flanders lnshape opgenomen binnen Antwerp Management School. Remco staat bij AMS als academisch directeur Business Design & lnnovatie in voor het inbedden van een designgedreven aanpak bij onderwijs, overheid en bedrijven via opleidingen en consultancy. Vanuit zijn bv Re-framed werkt hij daarnaast als onafhankelijk consultant, docent en spreker.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 15 juni, van 11:00 tot 12:30.

Deelname is gratis, registratie verplicht.

Via dit webinar maak je kennis met de masterclass Business Design Thinking.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen