Digidokter: WhatsApp en andere communicatie-apps

Venster Acties en details

€ 2,50 – € 5

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een ongedwongen, informele sfeer een korte uitleg over een boeiend ICT-onderwerp.

Over dit evenement

Hoeveel SMS’jes gebruik jij nog van je maandelijkse beschikbare bundel? Een handvol? Enkele tientallen?

SMS werd dan ook helemaal overvleugeld door veel flexibelere online berichtendiensten. Zo kan je in een WhatsApp-conversatie naadloos overschakelen van tekst naar foto of naar een gesproken boodschap. Je kan ook gemakkelijk groepsconversaties opstarten. Logisch dus dat dergelijke apps in luttele jaren tijd enorm populair zijn geworden.

In deze Digidokter-sessie bekijken we in detail wat je allemaal kan met WhatsApp. We tonen je o.a. hoe je:

  • Je contacten kan beheren
  • Foto’s/video’s kan delen met anderen, of zelf downloaden
  • Kan telefoneren, en de werking ervan (voip)
  • Groepen en groepsgesprekken kan opzetten
  • Spraakberichten kan versturen
  • WhatsApp op je pc kan openen

Ten slotte zoomen we kort in op de veiligheid en privacy bij het gebruik van WhatsApp. Berichten worden beschermd met zogenaamde “end to end encryptie” of versleuteling, maar wat is dat juist? En moet ik er wakker van liggen?

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een ongedwongen, informele sfeer een korte uitleg over een boeiend ICT-onderwerp. Daarna volgt een 'spreekuur' waarin je allerhande – ook ‘domme’ – vragen kunt stellen. Je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen mag, maar hoeft niet. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

© Unsplash

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Delen met vrienden