Gratis

De weg naar een datagedreven organisatie bij Port of Antwerp

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Hoe vaart Port of Antwerp richting een datagedreven organisatie?

Over dit evenement

Data is vaak de drijfveer achter digitale transformatie. Zo kan je uit data niet alleen afleiden welke processen je kan verbeteren (en hoe), maar maakt data het ook mogelijk om dankzij onder andere artificiële intelligentie processtappen te automatiseren. Data is de motor om jouw bedrijf sneller en beter te laten presteren dan dat van je concurrenten.

Maar hoe begin je hieraan? Focus je op technologie of is het belangrijk eerst een organisatie en strategie rond data op poten te zetten?

Een antwoord krijgen we op basis van de ervaringen van Port of Antwerp, één van de klanten van Juvo. Het verhaal start in 2018 met de oprichting van het Data & Analytics-team. Hun opdracht? Port of Antwerp richting een datagedreven haven loodsen!

Inge Lemmens en Danny Van Dessel illustreren hoe Port of Antwerp bouwt aan de weg naar een datagedreven organisatie. Van communicatie, verandering van cultuur, het implementeren van technische oplossingen tot het opzetten van selfservice-rapportages en geavanceerde analyses. Aan de hand van concrete voorbeelden lichten Inge en Danny toe welke stappen ze al gezet hebben en wat er nog zit aan te komen. Lessons learned, struikelblokken en successen komen aan bod.

Over Inge Lemmens

Inge werkt sinds 2019 bij het Havenbedrijf Antwerpen als teamlead Data governance. Samen met haar team is ze verantwoordelijk voor de implementatie van dataprincipes en richtlijnen binnen de organisatie. Voordat ze deze functie opnam, was ze meerdere jaren consultant datamanagement. In die functie heeft ze mogen meewerken aan het opzetten van datamanagement bij organisaties in diverse sectoren. Daarnaast heeft ze verscheidene researchprojecten omtrent datamodellering uitgevoerd bij de European Space Agency (ESA) als project- en technical lead. Het is in deze omgeving dat ze haar voorliefde voor datamanagement in relatie tot "vaartuigen" heeft ontdekt.

Over Danny Van Dessel

Danny werkt sinds 2020 bij het Havenbedrijf Antwerpen als manager Data & Analytics, binnen de afdeling Digital & Innovation. Het Data & Analytics team is dé enabler om binnen de Port of Antwerp alles te voorzien om datagedreven de juiste keuzes te kunnen maken. Door zijn jarenlange ervaring in procesverbetering, samenvoegen van administraties, ondersteuning bij oprichting van shared services en implementatie van ERP-paketten werd hij zich zeer bewust van de nood aan data voor het maken van keuzes en als bron voor automatisatie. In zijn rol als IT-manager en projectverantwoordelijke stond hij mee aan de wieg van de oprichting van de data-departementen die noodzakelijk waren voor de ondersteunende data voor de processen en voor de ontsluiting van de inzichten.

Juvo

Juvo is opgericht in 2008 als een IT consulting bedrijf in database technologie. 12 jaar later zijn wij uitgegroeid tot specialisten in data in de brede zin van het woord. Wij geloven dat het juiste gebruik van data een competitief voordeel geeft voor onze klanten. Wij inspireren organisaties anders naar data te kijken, om sneller hun doelstellingen te realiseren.

Let's make data profitable!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen