€ 0 – € 125

De diversiteit van burn-out: Intervisie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BluePoint (ALM)

Filip Williotstraat 9

2600 Berchem

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Over het evenement

Samen met Judith Vandaele en Bie Van Lishout, ervaren Arbeids- en Organisatiepsychologen, en leden de
van de Raad van bestuur van VOCAP bouwen we een structureel intervisiemoment op. Er wordt tijd voorzien om samen met de gastsprekers van de vorige sessies inzichten uit te wisselen over uw eigen praktijksituaties en om verdere vragen, bevindingen en cases te bespreken.

Over de najaarsreeks 'de diversiteit van burn-out'

Het absenteïsme op de Belgische werkvloer neemt steeds feller toe. Op nauwelijks tien jaar tijd steeg het kort (minder dan 1 maand) en lang (langer dan 1 maand) ziekteverzuim met zomaar even 33%. Tegenwoordig laat gemiddeld 8% van de medewerkers zich even niet meer zien op het werk. Dat het aantal langdurig zieken tegenover tien jaar geleden met meer dan de helft (+49%) is gestegen, is best alarmerend.

De oorzaak van het verzuim?
Naast fysieke klachten merkt iets meer dan helft van de medewerkers (55%) dat hun concentratievermogen vermindert en wordt 38% ook een gevoel van stress gewaar (met symptomen als angst, slaapstoornissen, vermoeidheid). 83.51% van de gevallen van zich slecht voelen op de werkplek vindt hoofdzakelijk zijn oorsprong in het werk - met werkdruk, gebrek aan ondersteuning en erkenning de meest vernoemde problemen. De rol van de manager alsook HR bij stresspreventie en het terugdringen van ziekteverzuim is dus essentieel: het belang van stresspreventie neemt steeds sneller toe. Toch loopt het in de praktijk nog vaak mis waardoor al die inspanningen razendsnel tenietgedaan worden. Het in kaart brengen van de risicofactoren en het uitwerken van een stressbeleid is dus een goed idee, waarbij Vocap je graag tools en inzichten aanreikt in de najaar seminaries. De juni sessie rond de Burn-out assessment tool (BAT) bracht een eerste inzicht.

U kunt eveneens aan een sterk gereduceerd tarief inschrijven op het volledige programma.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

BluePoint (ALM)

Filip Williotstraat 9

2600 Berchem

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen