Congres Bruggen voor onze Kinderen - Samen Staan We Sterk

Congres Bruggen voor onze Kinderen - Samen Staan We Sterk

Venster Acties en details

€ 20 – € 75

Datum en tijd

Locatie

Celestijnenlaan

Celestijnenlaan 200G

Aula 00.06

3001 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Ouderen is een werkwoord, ook voor de maatschappij, voor al haar onderdelen en burgers. We bouwen verder bruggen tussen alle betrokkenen.

Over dit evenement

Op dit Congres ‘Bruggen voor onze kinderen’ op zaterdag 17 september 2022 wensen wij o.a. via panelgesprekken de nood aan goed ‘ouderen’ in de verf te zetten.

Ouderen is een werkwoord, ook voor de maatschappij. Zijn we niet allemaal voor een deel verantwoordelijk dat kinderen kunnen opgroeien tot maatschappij participerende sociale mensen ?

Waarom loopt het dan zo moeilijk wanneer de mensen rondom het kind in conflict gaan, de strijd aangaan ? Hoe kan het zover komen dat een kind dan één van zijn ouders of grootouders niet meer ziet, hoort, voelt, leert kennen,…terwijl wij toch allemaal onze verantwoordelijkheid dragen om net dat te voorkomen.

Tijdens dit congres willen we dat onderzoeken en duidelijke informatie geven, wie wat kan doen en niet kan doen. Ervaringsdeskundigen, gerechtelijke en politionele hulpverleners, wetenschappers, veldwerkers en andere hulpverleners komen aan het woord en zitten samen in een panel aan één grote tafel, zoals nooit tevoren. Samen met moderator Lien Van de Kelder bespreken we o.a. een recente echte casus en laten zien wat kan en wat niet kan, herkenbaar voor ieder van ons die de verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat.

Ook de stand van zaken van de invoering van het consensusmodel en de Cochem-methode op de familierechtbanken wordt toegelicht door minister Van Quickenborne en door rechter Marie-France Carlier.

De vzw in oprichting “Samen Staan We Sterk” staat voor bruggen bouwen. Bruggen worden gebouwd daar waar communicatie en informatie hand in hand gaan met wederzijds respect.

Dit congres is door het IGO goedgekeurd met dossiernr. TEC-E2225. Het IGO, Instituut voor Gerechtelijke Opleidingen, zal de inschrijvingskosten van magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechtelijke orde die hebben deelgenomen aan deze opleiding/congres terug betalen.

Afbeelding van Congres Bruggen voor onze Kinderen - Samen Staan We Sterk

Delen met vrienden